Dumheter

Tidlöst dumt uttalande av riksdagsledamot

Första maj 2003
Written by Henrik Johansson

Nog för att vi sett sverigedemokrater som kastat sten i glashus för, men riksdagsledamoten Erik Almqvist tar nog hem priset för bristande självinsikt. I en diskussion med en representant för ungdom mot rasism(UMR) så vill Almqvist försöka klistra på extremism på UMR. Uttalandet har ett år på nacken, men dumheten i det hela gör det tidlöst:

Vad vi vet så har ungdom mot rasism alltid vart en demokratisk och ickevåldsam organisation. Vi googlar till och med saken men hittar inget om våld eller extremism inom UMR. Vad Alqvist skriver härnäst kan inte annat än beskrivas som nobelpriset i kast med stor sten i glashus:

Eftersom Almqvist känner sig manad att dra upp nittiotalet så vill vi först påminna honom om ett par händelser under just nittiotalet:

1993 dök tre stycken skinskallar upp på Gudrun Schymans tal. De hade en skarp handgranat med sig. En av dem var SDU:s ordförande Robert Vesterlund

F1995 kidnappade partiorganisören Lars Emanuelsson och partistyrelseledamoten Henrik Enmark en avhoppare från SD och tvingade honom att skriva över pengar till SD. Något förra partiledaren och nuvarande riksdagsledamoten Mikael Jansson uttalade sig om:

– Det är en skitsak som inte ska behöva påverka Lasses politiska framtid.

1996 gjorde SD-medlemmen Tina Hallgren Bengtsson Hitlerhälsning och höll tal om bokbål iklädd nazistuniform, koppel och ridstövlar.

Uniformsförbud infördes så sent som 1995. Därav så många i SD:s topp som reviderat när de gick med i partiet till just 1995. För vem vill berätta att man gick med före?

Man publicerade reklamblad så grova att vi väljer att enbart länka.

Nu hände det mycket mer hos SD under nittiotalet men vi tror poängen gått fram. Vi vill tacka Almqvist för dagens skratt och ser gärna att han bjuder på ett par till.

Härnäst kanske han kan skriva till valfritt partiföreträdare ”Har inte ni en kille/tjej som skrivit något rasistiskt eller homofobiskt?”

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 5
    Delningar