Dumheter

SD startar egen tidning – Almqvist får förnyat förtroende

Sverigedemokraterna ska nu ge sig in i mediabranschen genom att starta en egen webbtidning. Den ska publiceras varje vecka och förväntas dra igång senare i vår. Nu söker partiet efter erfarna journalister som de kan knyta till projektet men tycks inte ännu haft så stor lycka. Något som är mycket fascinerande är dock att Erik Almqvist, ja ni vet han som sprang runt med järnrör och sen ljög om det, kommer vara involverad i projektet:

Den före detta riksdagsledamoten Erik Almqvist, som avgick efter den uppmärksammade järnrörsskandalen, knyts till satsningen som en extern konsult. Han ska bland annat jobba med marknadsföring och andra icke-redaktionella frågor.

Sverigedemokraten Martin Kinnunen, som är styrelseledamot i dotterbolaget och presstalesperson för SD, uppger att han har förtroende för Erik Almqvist.

Vi tycker att det är lite underligt att någon kan ha fortsatt förtroende för någon som under en intervju helt ogenerat har ljugit, för att inte tala om att han faktiskt uttryckt sig rasistiskt och sexistiskt. Men vi borde förstås inte bli förvånade, det är trots allt Sverigedemokraterna så inte mycket kan överraska oss längre.

Vad som ska bli riktigt spännande att se är däremot om tidningen kommer bli en ärlig konkurrent till hatspridaren Avpixlat? Och hur kommer detta påverka relationen mellan Almqvist och Kent Ekeroth, när den senare är högst involverad i Avpixlat? Vi minns vilket bråk det blev mellan Avpixlat och Dispatch International när den senare drog igång, och frågan är såklart… hur många publikationer tål den främlingsfientliga rörelsen i Sverige?


Stötta vår verksamhet