Dumheter

SD gör reklam för riksdagsledamot – smygfotar somalier vid bankomat

Written by Atilla Yoldas

Bland Sveriges sydligare punkter kan man hitta en liten stad vid namn Tomelilla. Bland historiska slott med höga murar finner vi ungefär 6500 invånare.  Bland dessa fåtal tusen människor har två personer, med fler bakom sig, valt att driva Sverigedemokraternas politik i den lilla staden. Med deras retorik under den senaste tiden menar de att slottens murar skall hållas höga.

Kommer ni ihåg när SD smygfotade invandrare vid bankomater? Precis, vi vet; det har hänt flera gånger.

4f9ea930ec8d832362000011

problem att välja

Nu händer det igen. På en reklambild för en riksdagsledamot, som gått ut till alla i Tomelillaområdet, återfinns stark rädsla för ”islamisering” och ett extremt förvirrande val av bild.

10370646_10152096924952477_1461363912_n

Riksdagsledamoten Carina Herrstedt till vänster i övre bilden

En kvinna i slöja som tar ut pengar, ”då måste vi ställa krav” menar Sverigedemokraterna i Tomelilla. Vad exakt det är man menar med detta har vi svårt att sätta fingret på. I reklamen tar man upp att ”islamiseringen måste motverkas”. Menar man på allvar att denna beslöjade kvinna förtrycker människor i en stor radie genom att de tvingas se henne ta ut sina pengar? Vi förstår verkligen inte.

I vår förtvivlan kommer vi över fler skumma retoriska drag och suspekta bildval från Sverigedemokraterna i Tomelilla. 

översvämning av flyktingar

Till att börja med kan vi konstatera att de inte lägger ner mycket tankeverksamhet i sina val av bilder (vilket ni även kommer märka i resterande bit av denna artikel). I ett försök att utöva ”humor” sprids istället en tydligt taskig människosyn, för att vara mild när en beskriver. DN uppger att oroliga situationer i bland annat Syrien är en faktor till att många fler flyktingar söker hjälp i Sverige just nu. Detta ”vansinne” vill SD Tomelilla stoppa. Suck…

Att 1,300 flyktingar på en vecka är en kris som ”översvämmar” Sverige är för övrigt påståenden som är ungefär lika överdrivna som alla filmer Chuck Norris varit med i.

Den taskiga människosynen och de dåliga bildvalen fortsätter dock, till skillnad från Chucks filmkarriär:

simrishamn sjukhus editartikeln som kommenteras räcker sjukhuset ut en hand till människor som tveklöst behöver den. Dessa flyktingar har med sig ytterst lite materiellt bagage, men det psykiska bagage som många släpar med sig är sannerligen mer än någon ska behöva bära på. Tak över huvudet i en säker fristad är allt de begär. Flera av dessa människor har med stor sannolikhet tvingats fly från dödens kalla famn.

Ägaren av sjukhuset gläds över att kunna hjälpa till. SD Tomelilla menar att detta är fel. Flyktingarna antas sedan i bilden vara muslimer och blir – inte förvånande – smaklöst förlöjligade. Den irrationella rädslan för ”islamisering” återfinns alltså ännu en gång.flyktingboendeSD Tomelilla sätts i skräck av det faktum att ett flyktingboende i Simrishamn kan ha genomgått ombygge ”under bordet”. Notera betoning av ordet ”kan”. I artikeln framgår det att situationen är oklar. SD Tomelilla har däremot redan löst problemet och domen har fallit; det är ett svartbygge, dussintals kvinnor iklädda niqab är de oönskade flyktingarna och vi ska vara rädda för dem. Suck, igen…

När ska Sverigedemokraterna, likt Tomelillas slott, bli en del av historien?

 

Läs om flera tillfällen då Sverigedemokrater smygfotat människor:

  1. SD fortsätter att smygfotografera invandrare vid bankomater
  2. Sverigedemokraterna sysslar med smygfotografering
  3. SD menar att fotografering är åsiktsregistrering – smygfotar själva folk frekvent
  4. Sverigedemokraterna smygfotar och dömer ut tiggare
  5. SD menar att fotografering är åsiktsregistrering
  6. SD-politiker smygfotar invandrare vid bankomat – ”Jag ville bara önska alla en god Valborg”
  7. Kommun drar in SD-politikers passerkort – polisanmäls för smygfotografering

Stötta vår verksamhet
  • 1
    Dela