Dumheter

SD-topp är stor i orden på Twitter, men blir knäpptyst när han får svar på tal

Jörgen Fogelklou är en av SD:s kandidater till riksdagen och en av Åkessons närstående män, alltså en kille med inflytande i partiet helt enkelt. Fogelklou har i dagarna läst en ”rapport” där invandringens kostnader tas upp, något som Fogelklou känner sig manad att dela med sig av på Twitter:

sdflkjsdflksdjfDen här summan på 250 miljarder är Fogelklou inte ensam om att sprida, även Kent Ekeroth har stått i riksdagens talarstol och yrat om dessa miljarder. Siffran har figurerat med små skillnader under många år inom SD och är inte särskilt svår att slå hål på:

vsdvgfkjg

Att invandringen skulle kosta en tredjedel av ALLA sveriges utgifter under ett år är en absurditet och ren smörja för att skrämma mindre källkritiska människor. En fråga ni kan ställa till alla SD-politiker som kommer dragandes med denna lögn är hur det kommer sig att SD själv inte får ihop denna summa när man räknar på invandringens kostnader? Faktum är att när SD gör sin budget så når man inte ens upp i hälften av denna summa, under fyra år! 

Utgifter i sveriges statsbudget:

sdfsdjklf

Räknar man ihop de blåmarkerade siffrorna i statsbudgeten så får vi ihop 270 miljarder:

dvhjsdkjhf

Om vi då är lite grova i vår beräkningar/benämningar så finns det ca 8 miljoner ”helsvenskar” och ca 1 miljon invandrare eller människor med invandrarbakgrund. Dessa 8 miljoner ”svenskar” skulle alltså enbart utnyttja 20 miljarder av vårt trygghetssystem medans de 1 miljon människor med invandrarbakgrund använder de resterande 250 miljarder. Låter det rimligt? Nej självklart inte, det är bara trams och hittepåsiffror som endast går hem hos människor med ett kunskapsförakt.

Nu kanske ni undrar om Fogelklou ”vågade prata om det”? Och svaret på den frågan är självklart nej:

vxchjvhkjhvf

 


Stötta vår verksamhet
  • 11
    Delningar