Dumheter

Riksdagskandidat (SD) – 2 minuter feminism är 2 minuter för mycket

Jörgen Fogelklou twitter
Written by Atilla Yoldas

helle klein jörgenSålunda inleds ännu en givande intellektuell diskussion från Fogelklous sida. Efter att han tidigare uttryckt hat mot Helle Klein kunde Jörgen sannerligen inte hålla fingrarna i styr när han fick syn på att Helle är för jämställdhet. Feminismen förtjänar inte ens två minuter i partiledardebatten, menar riksdagskandidaten. Som tidigare nämnt, finns det självklart fler godbitar i denna diskussion. Vi lovar att återkomma till detta.

hellre jämställdhet än feminismLevel 2 i osmart retorik uppnådd. Feminism (franska féminisme, av latin fe´mina ’kvinna’), social rörelse för jämställdhet mellan kvinnor och män. Vi anser att definitionen räcker gott och väl som motivering till Jörgens level up. Han kunde, med andra ord, lika gärna skrivit:

Jag pratar hellre glädje – än lycka

Eller…

Jag pratar hellre mat – än hamburgare

Inte ens Jörgens partikamrat, Paula Bieler, håller med honom. Hon menar att jämställdhet och feminism i hög grad handlar om samma sak och att han inte vet vad han pratar om. Hon förklarar även att jämställdhet och jämlikhet är ett gränsöverskridande arbete, som lyfter varandra. Som svar ger sig Jörgen på ett försök att nå level 3 i osmart retorik:

jämlikhet pissoar

Level 3 uppnådd, helt felfritt. Det är en sak att inte förstå samband mellan begrepp, men att hitta på helt egna definitioner banar väg för höga nivåer av osmarta uttalanden. Level 3-material, utan tvekan. Jörgen vill helt enkelt inte leva i ett samhälle där alla ska sitta ned och kissa. Fick han några rätt i detta uttalande? jämlikhet definition

Njae… Han verkar däremot (till synes) veta lite om vad ordet jämställdhet betyder. Vi måste dock ta hänsyn till att det ibland kan vara svårt att skriva ett ord i google för att dubbelkolla vad det betyder innan man ger sig in i diskussioner. Samtidigt som den intellektuella delen av denna diskussion börjar sjunka likt ett skepp, dyker Tommy Hansson (gruppledare kommunfullmäktige i Södertälje) upp som på beställning för att utdela nådastöten:

feminism hör inte hemma i SD Homofob och mot jämställdhet; vi är osäkra på vilken level Tommy befinner sig på, men han är definitivt av högre färdighet än Jörgen.  Klicka här för att se hela diskussionen.


Stötta vår verksamhet