Dumheter

SD försvarar samarbetet med antisemiter − de kanske bara skojade

Sverigedemokraterna spela dum neka allt repetera
Written by Atilla Yoldas

Sverigedemokraterna samarbetar med antisemitisk EU-grupp. Sverigedemokraterna spelar dumma och förnekar att EU-gruppen är antisemitiska. Sverigedemokraterna har ingen avsikt att lämna gruppen.

Ser ni också ett mönster?

SD gör dumheter. SD spelar dumma och förnekar att de har gjort dumheter. SD har ingen avsikt att sluta upp med dumheterna.

Vi har haft misstankar under en längre period, men vi kan äntligen avslöja den fusklapp som tagit partiet dit det är idag:

fusklapp 2

Sverigedemokraterna har inlett samarbete med EU-gruppen EFD tillsammans med det italienska Femstjärnerörelsen. Partiet är under stark kritik, bland annat från Judiska Centralrådet i Sverige som fördömt SD:s samarbete, men avfärdar all kritik i sedvanlig ordning. Partiledaren Beppe Grillo har gjort sitt namn känt genom att ha spridit antisemitism, men det är fullkomligt OK enligt SD.

Expo rapporterar att Martin Kinnunen, pressansvarig för SD, avvisar kritiken och uppger att de har full tilltro till UKIPs granskning av EFD trots att den slutsatsen strider mot Judiska Centralrådets

­− De här är de bästa samarbetspartners som går att hitta i parlamentet för att driv EU-kritisk politik, förklarar Kinnunen.

Spela dum. Neka allt. Repetera.

Följande är ett kort genomdrag av Neppe Grillos antisemitism som Expo tagit fram.

  • Hävdat att all information om Israel- och Palestinakonflikten ”filtreras” av en före detta Mossad-agent.
  • Försvarat Mel Gibson i uttalandet ”judar ligger bakom alla världens krig”.
  • Travesterat en bild av skylten på porten till Auschwitz koncentrationsläger.
  • Insinuerat att judiska samfund är lobbygrupper som gömmer sig bakom tragedier.

Ordförande i judiska centralrådet, Lena Posner-Körösi, kräver nu att Jimmie Åkesson bekänner partiets riktiga färg.

Svenska kommittén mot antisemitism beskriver Grillos antisemitism som ”horribla”. Kommittén konstaterar att gruppen som SD valt att samarbeta med har företrädare som uttrycker påståenden som stämmer överens med sådana som yttrades i Tyskland inför Förintelsen.

Martin Kinnunen, däremot, hävdar att det Judiska rådets fördömelse är en nyhet för partiet och förklarar att det är svårt att avgöra om Beppe Grillo skämtar. Att Grillo kan ha varit ironisk i sina antisemitiska uttalanden. Att Grillo har en ”speciell stil” i sin kommunikation.

Spela dum. Neka allt. Repetera.

Expo ställer frågan om SD har för avsikt att lämna partigruppen, då partiets företrädare uttryckt så grov antisemitism att Svenska kommittén mot antisemitism anser att samarbetet borde läggas ner.

− Vi har inte för avsikt att lämna EFD-gruppen. Absolut inte, säger Kinnunen.

Spela dum. Neka allt. Repetera.

Dags att skriva en ny lapp till dina lakejer, Jimmie?


Stötta vår verksamhet
  • 48
    Delningar