Dumheter

SD vill kartlägga riksdagsledamöter med utländsk bakgrund *Uppdaterad*

Expressen kommer idag med avslöjandet att Sverigedemokraterna begärt en kartläggning av riksdagsmän med dubbelt medborgarskap av riksdagens utredningstjänst. Målet var enligt Expressen att i slutändan inte tillåta människor med dubbelt medborgarskap i Sveriges riksdag. Men riksdagens utredningstjänst nekade begäran då man trodde att det skulle strida mot personuppgiftslagen.

IRM kan idag avslöja att SD inte är det enda partiet som vill införa liknande regler. Även nazistiska Svenskarnas Parti vill införa regler för att säkerställa att endast ”svenskar” sitter vid makten. Utdrag ur SVP:s politiska punktprogram:

1, Sverige skall även i framtiden vara svenskt: Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare.

2, Sverige skall styras av svenskarna: Icke-svenskar skall ej tillåtas ha maktpositioner inom det svenska samhället.

3, Sverige skall styras för svenskarna: Alla politiska beslut skall utgå från vad som är bäst för de etniska svenskarnas intressen.

Nu kanske det är många som läser och tänker ”herregud, IRM jämför SD med nazister!”. Ja det gör vi, och det med rätta. Eftersom det bara är SD och nazistiska partier som lägger förslag som detta är det en helt rimlig jämförelse. Anledningen är densamma, man gillar helt enkelt inte att folk med utländsk härkomst har rätt att bestämma något i Sverige.

*Uppdatering*

Nu har Thoralf Alfsson gått ut och försvarat sin motion om att kartlägga människor i riksdagen med dubbelt medborgarskap. På sin blogg skriver han:

Jag tycker personligen att frågan om vi har personer med dubbla eller kanske tredubbla medborgarskap i riksdagen är relevant. Om svaret är ja på frågan är det givetvis intressant att veta hur stor andel som har ett annat medborgarskap. Är det 2, 10 eller 25 ledamöter?”

Även pressansvarige Martin kinnunen försvarar motionen:

– Det handlar om lojaliteter och vilket ansvar man kräver av olika människor.


Stötta vår verksamhet
  • 16
    Delningar