Dumheter

SDU stödjer Lundsberg på rasistisk blogg – skyller på ”flumvänstern”

Vi har tidigare skrivit om hur det såg ut när SDU:s viceordförande William Hahner la sig i debatten om Lundsberg genom twitter. Nu har SDU tagit ett officiellt ställningstagande, vilket de såklart gör på den högerextrema hatsajten ”Fria tider”. I artikeln kritiserar de skolinspektionens beslut på ett sätt som bara en sverigedemokrat kan göra – prata helt randomly om ”mångkulturella problemområden” och beskriva sin kärlek för konservatism och nationalism.

Texten som är ett enda långt försvarstal påminner oss återigen om varför SD är partiet för dig som helt enkelt inte alltid hänger med.

”Lundbergs skola som grundades 1896 är en av få skolor i Sverige som fortfarande bejakar traditionella värderingar som ordning och reda och disciplin. Skolans blotta existens har därför länge varit en nagel i ögat på det flumskoleförespråkande vänsteretablissemanget

[..]

Självklart måste Lundsberg likt många andra skolor jobba för att motverka mobbning, våld och pennalism. Dock är dessa fall då enskilda elever blivit illa behandlade inte tillräcklig grund för Skolinspektionen att stänga ner en hel skola och äventyra 200 elevers skolgång”

Att händelserna på skolan inte är ”enskilda händelser”, utan faktiskt har varit ett återkommande problem är inte tillräckligt med information för SDU:arna, utan detta ska självklart skyllas på ”flumvänstern” och deras ”pk-logik”. Och alla som anser att det inte är okej att bränna andra med strykjärn är ju såklart pk-ister. Logiken hos dessa individer är anmärkningsvärd. Och vad menar SDU:arna med att skolan har ordning och reda och disciplin? Newsflash: om dom hade det så skulle inte skolinspektionen anse att det finns så många problem där att man måste stänga ner hela skolan. Fast sen kanske mobbning, hot och trakasserier enligt SDU är synonymt med disciplin och gammal hederlig kamratanda.

När SDU:arna sedan bestämmer sig för att börja prata om mångkulturella problemområden (ja, det går tydligen att få in det perspektivet också) så blir det hela bara skrattretande.

”På många skolor, framför allt i mångkulturella problemområden, tillhör mobbning, våld, hot, trakasserier och skadegörelse vardagen. Det blir därför löjeväckande när Skolinspektionen väljer att agera med sådan kraft mot en skola som håller mycket högre standard och erbjuder större trygghet än de flesta andra skolor.”

Okej.. vi som har följt debatten kring Lundsberg förstår just nu vad SDU anser är en högre standard och större trygghet. Ja, vad ska man säga? Det är knappast förvånande att deras idioti ibland tar över så pass mycket att dom inte ens längre försöker. Ibland måste man nypa sig själv i armen för att förstå att detta är verkligt, det finns alltså människor som röstar på det här partiet.


Stötta vår verksamhet