Dumheter

SDU:s offerkofta verkar sitta lite illa

Vi gör ett kort avbrott i vår granskande verksamhet för att ge SDU en kort lektion i läsförståelse. I ett försök att väva offerkoftan tätare för att skydda sig mot de kalla vindar som viner nu när vi kunnat avslöja att Ungdomsstyrelsens avslag var helt korrekt, har de lagt ut en printscreen på en artikel. Vad SDU hoppas bevisa med bilden är att Ungdomsstyrelsen har en politisk agenda och att de blivit orättvist behandlade. Vad SDU egentligen bevisar med bilden är att de inte är så bra på det här med bildspråk.

Citatet som de har lagt upp är taget från en debattartikel skriven av en handläggare på US för drygt tre år sedan. SDU beskriver det hela så här:

Nu kan vi avslöja hur en handläggare på Ungdomsstyrelsen sjukdomsklassar de som delar Sverigedemokraternas åsikter. En sådan person har alltså inflytande över miljoner och åter miljoner, självklart från skattebetalarnas plånböcker.

Vad är det då som har blivit skrivet av denna handläggare? Har Sverigedemokrater blivit beskrivna som sinnessjuka, galna, tokiga? Nej. Det SDU blir helt till sig i trasorna av är detta:

När tilltron till makthavarna brister distraheras medborgarna med hotbilder av en påstådd inre fiende. Detta tänk har spridit sig epidemiskt.

Nu tar vi det här väldigt långsamt: att något spridit sig epidemiskt är så kallat bildspråk och alltså inte samma sak som att ”sjukdomsklassa” de som delar en åsikt. Vi förstår dock att SDU nu griper efter halmstrån för att försöka täcka över att deras företrädare, i år igen, misslyckats med att ansöka om bidrag från Ungdomsstyrelsen. Vilka pengar ska nu betala Kassselstrands extravaganser..?


Stötta vår verksamhet