Oleg Datsishin(SD) som sitter som ersättare till kommunfullmäktige i Halmstad och som ordinarie i landstingsfullmäktigegruppen för Halland har kommenterat på Inte rasist, men. Efter att ha gjort lite efterforskning hur han hanterat det hela kände vi att ett svar på sajten var på sin plats.

Allt började med ett inlägg på vår Facebooksida:

Datsishin syftar såklart här till det som hänt i Forserum och den antirasistiska demonstration man anordnade där. Oklart i denna fråga är om han menar att vi på IRM borde anordnat en demonstration för dessa personer som blivit tvungna att flytta. Datsishin missar inte ett tillfälle att agera lite martyr och går snabbt ut med ett uttalande på sin egen facebooksida (med delta menar han förmodligen deleta/ta bort):

Datsishin går snabbt ut och påstår att vi tagit bort hans inlägg, vilket vi självklart inte gjort. Däremot hade vi svarat på inlägget och eftersom Datsishin känner sig tystad så vill vi vara övertydliga i vårt svar.

Hej Oleg

Vi på inte rasist, men är osäkra på om du håller oss ansvariga för att det inte varit en demonstration för denna fördrivna familj.  Däremot vet vi att det anordnas en ”liten” demonstration i allmänhet mot våldet i Malmö. Den kan du läsa mer om på Aftonbladet, Sydsvenskan, TV4, Svenska dagbladet, Sveriges radio med flera. Förstår att det är lätt att missa sådana nyheter när vi alla vet hur ”vinklat” och ”förljugen” Svensk media är. Vi noterade även att en del politiker deltog i denna manifestation mot våld. Däremot hittade vi inget om att SD deltog, men det är nog bara media som vinklat bort er eller något. Att ingen politiker protesterar mot att en svensk familj blir tvungen att flytta stämmer ju inte. I samma sekund som du skriver ditt inlägg så protesterar en politiker. Ja för du minns väl att du är politiker?

Till sist så vill vi bara påpeka att det är fritt fram för dig att ordna ett fackeltåg för denna familj. Vi tycker till och med att det är ett bra förslag och kan erbjuda vår sajt som reklampelare för ditt fackeltåg.

Hör av dig om du har fler frågor. Mvh Redaktionen

Vi gav ett kortare, men liknande svar, på vår Facebooksida som Datsishin svarade på:

Kanhända är Datsihin bara på ovanligt dåligt humör för att OS är över för den här gången, men misströsta icke. Om två år är det dags igen!