Dumheter

Enorm hets på SD:s valkonferens – Alfsson petas från riksdagslistan

Under sverigedemokraternas valkonferens låg den dåliga stämningen tät. Det blev hetsigt när Sverigedemokrater från hela landet samlades för att fastställa riksdagslistan. Man kallade varandra galenpannor, förvirrade, anklagade riksdagskandidater för att enbart se till sin egen plånbok och uppmanade partikamrater att skämmas. Stabschefen Linus Bylunds fick sig också en smocka för att ha kallat medlemmar bonnläppar, idioter och rasister.

Attityden på kalaset var ungefär: ”Kära vänner, ni är dumma i huvet.”

Orsaken till osämjan var att valberedningens förslag till riksdagslistan inte innehöll riksdagsledamoten Thoralf Alfsson och SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand. Därför presenterades en alternativ lista där både Alfsson och Kasselstrand var nominerade. En lista som Bo Karlsson, ledamot i SD Kalmar, tog till orda för:

Han är fullkomligt orädd, påläst och kunnig. Personer som Thoralf har vi inte råd att vara utan

Att säga så är naturligtvis helt vansinnigt med tanke på Alfssons diverse islamofobiska uttalanden och fejkade rasistfilmer som publicerats på hans blogg . Vad som också var helknäppt var att folk i valberedningen nominerade sig själva till riksdagsposter. För att uttrycka det i enkla ordalag: De som bestämde vilka som ska vara med på riksdagslistan, bestämde att de själva skulle vara med.

Dagens höjdpunkt var dock Linus Bylund som gick upp i talarstolen och låtsaspratade i telefon, oklart varför, men kul var det. Bylund förklarade även för ombuden att de höll en låg nivå mot varandra, bara för att i nästa andetag kalla förespråkarna för den alternativa listan förvirrade.

Valberedningens förslag till riksdagslista vann tillslut och därmed fick Alfsson sparken från riksdagen, men det ska sägas att ca en tredjedel av ombuden röstade på den alternativa listan. SDU är fortsatt satt i kylan av partiet och bör seriöst omvärdera sin slogan. ”SDU ett ungdomsförbund som inte ens ett moderparti kan älska” är ett rimligt förslag.

En genomgående strategi för dem som inte ville irritera ledning var att lägga sig platt för den eminente partiledaren Jimmie Åkesson. Många tyckte att diskussionen om en alternativ lista var onödig om nu Jimmie var nöjd med det första förslaget. Att andra än partiledaren ska få bestämma föll dem inte in. Tack för dagens märkliga lektion i toppstyre, SD!

Alex Bengtsson på Stiftelsen Expo satte huvudet på spiken:

Skärmavbild 2014-03-15 kl. 19.04.31

dgsdgfdg

sfsdgdfgfddgs


Stötta vår verksamhet