Dumheter

SD-politiker kränkt efter kritik från IRM – jag är invandrare och har svårt att uttrycka mig

vita mannen avskaffade slaveriet
Written by Atilla Yoldas

Igår (9/8) publicerade vi inlägget ”SD-politiker – var tacksam mot den vita mannen, han avskaffade slaveriet”, som handlade om ett blogginlägg skrivet av Ilona Michalowski. Det dröjde inte lång tid förrän SD Mölndal och Ilona svarade på SD:s officiella hemsida, på ett mindre överraskande vis.

För tydlighetens skull ska vi vara väldigt bokstavliga i detta inlägg. I vårt tidigare inlägg till SD Mölndal skrev vi bokstavligen ”vi på IRM hoppas att ni denna gång bemöter vår kritik på ett sakligt vis, istället för att göra er löjliga över våra skribenter på er officiella hemsida”.

Detta var svaret vi fick av SD Mölndal:

IRM Skribent -Vita män förtjänar inget annat än döden”:

IRM stoltserar med att vara Sveriges största hatsajt.Syftet är att hänga ut och förlöjliga Sverigedemokrater. Särskilt förvanskar man SD-företrädares texter på ovanligt fult och oärligt sätt.

Rubriken, som verkar vara ett försök till kritik mot vår rubrik, föreslår att vi önskar livet ur vita män i vår kritik mot Ilonas blogginlägg. Den första meningen ur SD Mölndals svar, som ni ser ovan, föreslår att IRMs syfte är att hänga ut, förlöjliga och förvanska sverigedemokrater. Vi bad SD Mölndal och Ilona om en sak, och det var att sakligt svara på kritiken. Inte ens den första meningen kunde besparas.

Här luras läsaren till att tro att det är ett direkt citat av en SD politiker. Detta är en direkt lögn. I själva verket handlar det om en egen tolkning av IRM. I ett tidigare samtal med IRM så menade man på att de flesta enbart läser överskriften. Det är något man tydligt kan se på IRMs kommentarsfält. Där många kommenterar man utan att läst den egentliga texten.

Med den publicerade rubriken för vårt inlägg, ”var tacksam mot den vita mannen, han avskaffade slaveriet”, anser vi inte någonstans att vi drivit någon typ av oförrätt mot Ilonas text. Som vi skrev ska vi vara oerhört bokstavliga i detta inlägg, och av samma anledning citerade vi så mycket som möjligt ur Ilonas blogginlägg för att visa hela perspektivet. Vi rekommenderar er även att läsa hennes inlägg i dess helhet och göra en egen bedömning.

Ilona Michalowski skrev bokstavligen (!) att vi ska vara tacksamma för den vita mannen på grund av: 

  1. Hans uppfinningsrikedom, som löst många svältkatastrofer.

  2. Hans förmåga att skapa mediciner som räddat livet på många miljoner människor.

  3. Hans uppfinningar som gjort livet bättre och enklare att leva.

  4. Hans uppbyggnad av ett av världens mest HBTQ-toleranta länder.

  5. Hans skattepengar som bekostat världens dyraste invandringspolitik.

  6. Hans värld, där kvinnor idag åtnjuter mer rättigheter än någon annanstans på jorden.

Detta kommer direkt från Ilonas blogginlägg, det är ingenting vi har tolkat. De två meningarna som skrivits exakt innan dessa exempel är:

Men kan man inte ärligt säga att den vite mannen också gjort mycket gott? Det var ju faktiskt den vite mannen som avskaffade slaveriet.

Var i allt detta syns den otroligt osannolika samt långsinta ”tolkningen” som SD Mölndal hävdar att IRM gör? Vår rubrik skulle, tveklöst, mycket väl kunna vara Ilonas egen. SD Mölndal fortsätter:

Att tillskriva folk falska citat är ett journalistiskt lågvattenmärke som tydligt markerar hur långt ifrån IRM är ifrån seriös journalistik.

Med det sagt fortsätter vi se över SD Mölndals och Ilonas ”sakliga kritik” av vårt inlägg. I inlägget får vi en hälsning från Ilona, som svar på vårt publicerade inlägg:

Jag kan inte kommentera IRMs texter eftersom de feltolkat mig så grovt så jag vet inte ens var jag skall börja. Måhända att jag som invandrare har svårt att uttrycka mig. Men det verkar gå en politisk skiljelinje mellan de som förstår precis och de som inte förstår alls. Mitt inlägg om den vite mannen handlade om att den vite mannen är inte värre än någon annan och att man bör vara försiktig att kritisera folk baserat på hudfärg även om den råkar vara vit. IRM spelar väl i samma liga som dem som kallar invandrare som är av andra uppfattningar än dess egna för ”hus [email protected]

Ilona bekräftar även hon att hon inte tänker kommentera oss för att vi feltolkat henne grovt. Med offerkoftan på fortsätter hon hävda att hon har svårt att uttrycka sig för att hon är invandrare, som om det över huvud taget varit någonting vi anspelat eller ens nämnt. Avslutningsvis anklagar hon oss för att vara rasister…

VIKTIGT!

SD Mölndal har, tyvärr, rätt i en sak. Näthat förekommer till och från i vårt kommentarsfält, något som SD Mölndal anklagar oss för att inte nämna:

Märk även hur IRM väljer att inte nämna hatet som följer efter deras texter.

Det är oerhört svårt för oss att nämna detta i en text vi skriver innan någon skrivit en kommentar, men tyvärr förekommer de. Vi fördömer och tar starkt avstånd från sådant näthat villkorslöst, och har raderat ett flertal kommentarer, varnat alla användare och spärrat flera från sidan.

Vi är en ideell redaktion och vi har helt enkelt inte resurser att moderera kommentarsfältet dygnet runt, men vi gör vårt bästa och kan bli bättre. 

 


Stötta vår verksamhet