Vi på inte rasist, men är väl medvetna om att arrogans inte är ett brott. Däremot känns det lite som ett tjänstefel att inte uppmärksamma Josefin Helander som jobbar på SD:s riksdagskansli. Förutom sitt nuvarande jobb så skriver Helander att hon jobbar med att ta fram ett program gällande äldrefrågor för SD-Stockholm.

Helander skriver i ett inlägg på sin blogg hur hon ser på människor av annan åsikt:

”Men är det verkligen Twitter som gör folk dummare eller har människor i allmänhet helt enkelt otroligt låg IQ? Jag vet att jag ligger långt över snittet men det är ju helt löjligt hur dåliga dessa människor är på att följa ett resonemang, att använda logik och att argumentera ordentligt. Hur klarade de av skolan? Gick de i särklass?

[…]

Jag önskar ändå att jag åtminstone kunde känna lite sympati för dem, så som man gör för små barn eller utvecklingsstörda, de som kanske inte förstår avancerade utläggningar och resonemang men som ändå inte blir fientliga när man pratar förbi dem eller tänker på en högre nivå. Jag vill känna sådär som jag brukar känna för ointelligenta människor, att det inte är deras fel. Men nej, jag känner ingenting utom förakt för dem som tror att de förstår bättre än mig och prompt vill bevisa det.”

Att hon tycker att ”Twittervänstern” skriver ”anti-intellektuell smörja” och har låg IQ kan vi leva med. Men senare i inlägget passerar Helander en gräns, med råge. Man kan till och med säga att hon ser gränsen och springer glatt över den i full fart utan eftertanke.

Det är när hon stereotypiserar en såpass mångfacetterad grupp som människor med en utvecklingsstörning som hon kliver över gränsen från arrogant till något helt annat…

Känns inte helt tryggt att hon är med och utvecklar ett program för äldrefrågor.

Att tagga detta inlägg med dumheter känns självklart.