Dumheter

SD Östhammar lanserar ventilationskritik.

5/1 2013 så publicerar SD Östhammar ett brev på sin hemsida från avsändaren ”Micke”. Han har blivit arg eftersom han som förälder till barn i grundskolan fått en enkät skickad till sig om ”normer och värden”, ”inflytande och ansvar”, ”elevens inflytande och ansvar” och ”samverkan hem och skola”. Att skolan söker underlag för att förbättra verksamheten är väl inget att förargas över kan man tycka? Snarare något som är helt i linje med dess uppdrag. Men Micke har surnat till på exempelvis den byrokratiska jargången:

Ni kallar mina barn ”brukare”, vilket är direkt förnedrande och ger en koppling till behövande eller missbrukare

Tråkigt att Micke tycker att ”behövande” eller missbrukare är det värsta man kan vara. Men visst, det kan vara förbryllande med myndighetssnacket där patienter har blivit kunder, elever brukare och liknande. Vad hände med att vi alla är människor liksom? Vad är det som händer? Den sverigedemokratiska standardanalysen funkar tyvärr inte den här gången heller. Micke skriver:

Skolan i Östhammar är direkt usel. Utbildningsmaterialet är rent antikt. Riksundersökningar bekräftar att   resultaten är katastrofala. Detta trots att kommunen inte ännu drabbats av stora mängder ”kulturberikare”.

”Kulturberikare” är ju ordet som Sveriges samlade rasistiska nätaktivister ofta använder som alternativ till ordet ”invandrare”. Intressant att Micke tydligen tycker det är ett okej sätt att skriva om barn på men inte ”brukare”. Den här gången gick tydligen inte det onda i världen att skylla på invandring dock. Skolan får ta hela smällen själv …

Man har byggt om Edsskolans ventilationssystem, för dyra pengar. Men på vilket sätt har det förbättrat undervisningen?

Vi har ingen aning men vi gissar att en förbättrad tillgång till syre kan ha en positiv effekt på både elevernas och lärarnas arbetsmiljö. Eller låter vi som flummiga utopiker då? ”Micke” avslutar med att sakna sin tid som invandrare.

Jag har bott 10 år utomlands med min tre söner och upplevt ett annat skolsystem. När vi flyttade tillbaka kunde jag konstatera att skolorna i Östhammar var en ren katastrof.

Det verkar som att det står 1-0 mellan utlandet och Östhammar. Detta har ingenting att göra med invandring (möjligen med den delen avsändaren till detta brev själv stått för), men kanske med ventilation. Fantastiskt bra att SD Östhammar väljer att lämna standardmodellen där man konspiratoriskt skyller allt man upplever som fel på invandring. Vågar man hoppas på att SD riks följer efter och tar in ventilationskritiken på allvar? Vi väntar med spänning på nya analyser.


Stötta vår verksamhet