Dumheter

Sverigedemokraternas propagandablogg hetsar mot skolbarn

Avpixlat, Sverigedemokraternas propagandablogg på nätet, fortsätter att plaska runt på en nivå som knappt går att föreställa sig. Precis som alla andra stollar som vädrat morgonluft den senaste veckan så vill de såklart mjölka de tragiska händelserna i Stockholms norra förorter på varenda centiliter billig poäng som går att pressa fram.

Som några av er säkert vet så får man som förälder till barn i grundskolan idag ge sitt skriftliga medgivande för att bilder som tas under skoltid ska få publiceras på exempelvis skolans hemsida om en sådan finns eller om media har vägarna förbi. Detta är upp till var och en. Men ingen föreställer sig nog att ens barn ska hamna på Avpixlat. Detta har nu hänt några av de barn som går på Husbygårdsskolan i Husby. I ett raljerande inlägg gnäller rasisterna på Avpixlat över att barnen på den här skolan (i likhet med vissa andra skolor i Stockholmsområdet) fått Ipads som ett arbetsredskap i sin undervisning:

Vi vill därmed passa på att visa ett exempel på denna ohyggliga behandling som skolelever i Husby får stå ut med dagligen – skolor som sedan många år får mångdubbelt så mycket skattepengar som skolor med elever vars främsta fritidssysselsättningar inte består av brottslighet och Sverigehat

Inlägget fortsätter i samma anda och bilder som var menade för skolans hemsida illustrerar texten. Bilder som tagits vid ett tillfälle när Sveriges statsminister besökte skolan. Kanske en spännande dag, vad vet vi. Husbygårdsskolans elever får alltså veta att deras främsta fritidssyselsättning består av brottslighet och Sverigehat. Så skriver rasister om barn som bara gjort sig skyldiga till en sak: Att gå till skolan.

Rasister bryr sig nämligen inte om vem som har gjort vad eller varför. De tror att alla som gjort något dumt i Husby under veckan är ”invandrare” och att de som tillhör det kollektivet är likadana allihopa. Det är skitsamma vem som flippade och tuttade eld på en bil och vem som bara gick till skolan. Vi andra tror att man inte kan döma någon utifrån hudfärg, ursprung eller var man bor etc etc. Vi tror också skarpt på detta: att vi ska ta hand om varandra.

 

 


Stötta vår verksamhet