Dumheter

Först mordhot och nu krav på avsked - anställda lever farligt där Jimmie Åkesson drar fram

Ingen har väl missat Jimmie Åkessons framfart bland sveriges arbetsplatser och skolor, en turné som lämnat få oberörda, inte minst anställda och elever som efter protester hotats till livet av SD:s fotsoldater. Senast i raden att uttala sig är SD:s andre vice ordförande Carina Herrstedt som menar att de som protesterar mot Åkessons besök borde avskedas. I en intervju med Sydsvenskan säger Herrstedt följande:

På sin blogg skriver hon att offentliganställda bör lämna sina privata åsikter hemma: ”Anställda som inte klarar av detta väldigt enkla förhållningssätt borde helt enkelt tvingas se sig om efter ett annat jobb så att vi alla kan känna oss trygga med den hjälp och den vård vi förväntas få om olyckan är framme.”

Vilka är det du syftar på som borde ”tvingas se sig om efter nytt jobb?

- Om man inte kan respektera alla… Hur tryggt känns det med en räddningstjänst eller sjukvårdspersonal som har det agget mot personer bara för de tillhör visst parti?

Menar du att brandmännen och sjuksköterskorna som protesterar borde få sparken?

- Hur skulle de agera om Jimmie Åkesson behövde hjälp? Skulle de bara titta på honom och gå därifrån, det är min fråga. Äh, det är Jimmie Åkesson, vi struntar i honom.

[…]

Så du menar att de borde sägas upp?

- Som jag sa raljerar jag lite. Enligt lag är det kanske inte fog för uppsägning, det begriper till och med jag. Men som chef borde man tala om att du har din arbetstid och du ska agera precis som vanligt.

Så vilken är din slutsats?

- Jag tycker att man är olämplig för att ha ett sånt jobb om man inte kan acceptera att folk har olika åsikter

På andra håll i Sverigedemokraterna skyller man mordhoten på - wait for it - extremvänstern:

dfhdfhtrhre

 

Det är dags att påminna Sverige om att politiker blir nekade tillträde till arbetsplatser varje dag. Det kan bero på produktion, en illvilja mot just det partiet eller en policy mot alla partier. Det här är inget konstig. Däremot så har vi aldrig hört talas om att någon mordhotats eller att man kommit med krav på uppsägning efter att man nekat politiker tillträde på en arbetsplats. Sånt händer bara hos Sverigedemokraterna…


Stötta vår verksamhet