Dumheter

SD ordf. tror ”zigenare” uppmuntrar sina barn att bli kriminella dieseltjuvar som skjuter på vårdcentraler

Krister Salomonsson, SD:s ordförande i kommunföreningen Västra Kronoberg, tredjenamn på Ljungbys kommunlista och nionde namn på landstingslistan, har en grej för att hetsa mot romer. Så pass att vi slog honom en signal. Skärmdumpar från Salomonssons Facebook finns längst ner. Ta ett djupt andetag och fortsätt läsa!

Jag har tagit en titt på din Facebook och jag har en bild på dig när du svarar ”Japp!” när en person skriver att ”zigenare” är kriminella dieseltjuvar som skjuter på vårdcentraler och att det inte är fel att dra alla romer över en kam pga. att deras etnicitet är kopplat till kriminalitet och att det är fel att ”importera” brottslighet, dvs. att ”zigenare” per automatik är kriminella.

– Ja, nej, nu menar jag dem som bodde i grannbyn.

Är deras etnicitet kopplad till kriminalitet då?

– Absolut. Du kan ringa till alla tusen som bor i den byn som kan bekräfta det.

Om en av de här romerna då föder ett barn, ligger det då i dess etnicitet att det är kriminellt? Ligger det i svenskars etnicitet att de är kriminella om någon svensk är kriminell?

– I deras uppväxt, de är nästan uppmuntras till kriminalitet. Så var det i alla fall bland dem som bodde i den byn.

Okej. Så romer uppmuntrar sina barn till att bli kriminella dieseltjuvar som skjuter på vårdcentraler?

– Ja, nu pratar jag om dem som bodde i den byn.

Det framgår verkligen inte. Du skriver ”romer” och att det är okej att dra, och nu citerar jag, alla romer över en kam. Du skriver alla romer. 

– Men ja, alla. Alla i byn där.

Romer i grannbyn uppmuntrar sina barn enligt dig att bli kriminella dieseltjuvar som skjuter på vårdcentraler?

– Inte uppmuntrar men…

Det sa du.

– Det verkar vara en helt fri uppfostran.

Men hur belägger du det?

– Ja, när ungarna är ute 2-3 på nätterna och kör bil när de är 12-13 år gamla då tar man inte tag i problemen liksom.

Har du sett det?

– Du kan fråga vem du vill i den byn så kan de bekräfta detta. Folk från hemtjänsten får väja med sina bilar upp på trottoaren för att det kommer 12-13 åringar som kör mitt i vägen.

Vanligt förekommande, alltså (sarkasm). Hur ser du på att en förtroendevald politiker som du talar så här om en folkgrupp?

– Det kunde lika gärna varit svenskar som satte en by under belägring alltså. Men just denna gången handlade det om dem.

Hade du likadant sagt då att det ligger i svenskars etnicitet att vi uppmuntrar våra barn till att bli kriminella dieseltjuvar som skjuter på vårdcentraler? 

– Nej, men…

Men varför säger du det om romer då?

– För att i detta fallet var det de som ställde till det.

Men då är det ju inte samma sak om du inte kan säga samma sak om båda grupperna.

– Men det har ju inte hänt än med svenskarna där.

Det var ju inte det som var frågan.

– Det är ingen mening att vi pratar om det här.

Okej, då går vi vidare. I dina kommentarfält är det lite blandat folk som skriver och du reagerar inte alls när folk skriver och spekulerar i, angående dina inlägg som du kallar ”romnytt” eller senare ”zigenarnytt”, att det nog är ”långa fingrar med hucklen” som ligger bakom snatterier, ”utvisa packet” och ”zigenarpack”. Varför är du okej med att folk skriver det i ditt kommentarsfält som förtroendevald politiker?

– Det kan inte jag styra över.

Du som folkvald politiker, när du ser det här, är det inte någonstans ganska rimligt då att du säger ifrån? Att man kanske inte ska spekulera rasistiskt om ”långa fingrar med hucklen” eller skriva det nedsättande ”zigenarpack”?

– Ja, det kanske jag skulle gjort. Det är lätt att vara efterklok.

Men det svämmar ju över med sådana kommentarer. Jag menar varför du inte tänkt på det överhuvudtaget? Varför har du inte tänkt på innan att du bör säga ifrån när folk skriver väldigt rasistiska saker i ditt kommentarfält på Facebook?

  • Det har jag gjort andra gånger.

Nej, det har du inte.

– Har du lusläst allt jag skrivit där?

Ja, det har jag gjort. jag har inte märkt någonstans att du har tagit ställning mot rasism i ditt kommentarfält och jag undrar varför du inte gör det. 

– Det är ju din tolkning att det handlar om rasism. När vi pratade det som gällde de här romerna, det var en hel by som sattes under skräck. Folk vågade inte ens gå ut om kvällarna. Folk drog sig för att gå och handla på ortens butik.

Och då tycker du att det är rimligt att dra alla romer över en kam och skriva att deras etnicitet är kopplad till kriminalitet? Och nu skrev du att de uppmuntrar sina barn att skjuta på vårdcentraler. Det är jätterasistiskt Krister. Det är inte okej att skriva det som folkvald politiker. 

– Nä, men är det okej att skjuta på en vårdcentral?

Självklart är det inte okej att skjuta på vårdcentraler, men det är inte heller okej att en viss folkgrupp i deras etnicitet per automatik är brottslingar. 

– Inte per automatik.

Salomonsson lägger på


Stötta vår verksamhet