Dumheter

SD-politiker - halalkött är ett magiskt kött som gör dig till muslim

Written by Henrik Johansson

Text: Simon Andersson 

Sala Allehanda rapporter nu att SD:s ledare i Heby Kommun, Michael Öman, har lämnat in en motion till kommunfullmäktige där han kräver att skolorna i kommunen skall sluta tvinga eleverna att äta halalkött.

Att Sverigedemokraterna är kritiska till halalslakt är ingenting som är unikt för partiet då man redan motionerar om att halal- och koscherslaktat kött skall förbjudas i skolmatsalarna. Vad som däremot är unikt är Michael Öhmans bisarra vanföreställning om att skolmatsalarna i Heby har någon form av halaltvång vilket givetvis inte stämmer, men inte bara det. Öhman tror också att halalkött är magiskt:

Emma Burstedt är chef för Samhällsbyggnadsförvaltningen på Heby kommun. Hon bekräftar i ett mejl att kommunen mycket riktigt i bland har halalkött på menyn. Men bara till de två elever som bett om det. Alla andra köttätare får mat från konventionellt slaktade djur. De halalslaktade kycklingprodukterna som Michael Öhman lyfter fram är de som personalen kan välja på när halalkött ska serveras.

Allt kött som serveras i Heby kommun måste uppfylla svensk djurskyddslagstiftning uppger Emma Burstedt. I fallet med den halalkyckling som serveras i Heby så har den bedövats med elchocker och sedan vänts mot Mecka varpå en bön läses innan djuret slaktas.

Experten: ”Inte mer plågsamt än vanlig slakt”
– Svensk halalslakt uppfyller samma krav som annan slakt. Vi bryr oss inte om religionen utan bara om djurskyddet, säger Shivar Magdal, som är veterinärinspektör på Jordbruksverket.

Men Michael Öhman nöjer sig inte där, när reportern från Sala allehanda konfronterar Öhman med vad all expertis säger så utvecklar han bakgrunden till motionen. Trots att det bara är två elever som har fått halalkött serverade i matsalarna så vidhåller han vid att det är exakt den här sortens ”smygande halal” som partiet tidigare har varnat för. Han belägger sitt påstående med att halalkött är någonting magiskt och att den som förtär köttet riskerar att förvandlas till muslim:

Skolinspektionen tycker inte att det är ett problem att servera halalkött, vad tycker du om det?
– Det är otänkbart att äta halal för ickemuslimer, det är bara till för troende.

Hur menar du?
– Att du blir muslim om du äter halalkött.

Halal är ingen trosbekännelse. Det finns inget magiskt i halalkött som gör dig till muslim.
–Jo det gör det.

Menar du att halalkött är magiskt?
– Ja. Det här är precis det vi har varnat för. De smyger in halal överallt.

När IRM når Öhman vill han först inte stå för sina ord, men efter några minuter säger han att det är slaktmetoden som gör köttet magiskt:

Öhman undrar hur mycket de två muslimska barnens val av mat kostar skolan, IRM undrar hur mycket det kostar att ha en politiker som tror att det finns magiskt kött…

Unicorn meat - magic in every bite


Stötta vår verksamhet
  • 7.6K
    Delningar