Dumheter

SD-politiker - invandrare struntar i renlighet, de vet inte ens vad renlighet är

Written by Henrik Johansson

SD Gävle slog på stort när man basunerade ut att man hade hela hundra kandidater på sin lista till höstens val. SD:s starke man i Gävle, Roger Hedlund sa att det fanns en symbolik i att ha så mycket folk på sin lista:

”Det blir lite symboliskt att gå på val på 100, och vi vill visa att vi har en styrka bakom oss och byggt en folkrörelse under väldigt många år”

Men när Arbetarbladet gick igenom listan så visade det sig att flera personer inte haft en aning om att man står på SD:s lista:

I en unik granskning har Arbetarbladet försökt nå alla 100 namnen på listan. Vi har kommit i kontakt med 55 stycken, och det är sex kandidater som säger att de inte ställer upp i valet och fyra som inte visste att de var med på listan. Fem personer är inte folkbokförda i kommunen, och kan därmed inte bli valda om de inte flyttar hit innan valet. Endast 42 personer, tre av fyra, har vi fått bekräftade att de faktiskt ställer upp.

En person – som är folkbokförd i Gävle – blir väldigt förvånad när Arbetarbladet berättar att han står på lista.

– Det hade jag ingen aning om! Jag bor ju nere i Portugal.

Har du varit engagerad i SD?

– Nej, alltså jag hade lite kontakt med dem, men det var en gång, och för länge, länge sedan. Jag flyttade från stan för två år sedan.

Mitt under pågående granskningen går djungeltrumman och helt plötsligt slutar folk svara på frågor:

Efter att Arbetarbladet började ringa har vi fått uppgifter från oberoende källor om att mejl och sms har gått ut från partiet om att undersökningen pågår. 20 personer på listan vill inte prata med Arbetarbladet om sin kandidatur. Vissa hänvisar direkt till partiets första namn Roger Hedlund, andra lägger på luren.

En som hann uttala sig innan partipiskan ven var Ingrid Hagberg som även hon var ovetande om sin kandidatur, men hon ser det som ett glädjande besked. Vad är det då för frågor som Hagberg vill driva i kommunen? Jo bland annat att få muslimer att konvertera till kristendom(oklart när det blev kommunens uppgift), se till att invandrare håller sig rena och att de ska lära sig förståelse/kärlek:

– De flesta invandrare har väl mer eller mindre pistol när de tar sig till Sverige. Och har de inte det så köper de väl.

Ingrid Hagberg är orolig över att muslimer flyttar till Sverige.

– Alla muslimer skulle behöva ha en kristen tro och tro på Jesus.

Nu ställer du upp i kommunvalet här i Gävle, kommer du att driva frågan att försöka få alla muslimer att få en kristen tro?

– Ja, jag tror också det, de skulle verkligen behöva det, gå den vägen och veta vad förlåtelse är och vad kärlek är.

[…]

Tror du att det här går att genomföra utan att omvandla alla till kristna?

– Jag tror vi skulle behöva ha det här med Kristus kärlek.

– Det kommer jag nog absolut driva att de ska bli kristna muslimerna i Gävle.

Arbetarbladet har en policy att vi benämner Sverigedemokraterna som ett rasistiskt parti. Hur ser du på det?

– De är ärliga mot folk och säger som det är, och de är inga rasister. De vill hjälpa att de får vara kvar och kan få hjälp i de länderna. De är inga rasister, utan de vill hjälpa invandrarna där de är.

Lyssna på hela intervjun här där Hagberg även påstår att syrier och somalier inte är renliga:


Stötta vår verksamhet