Dumheter

SD - svenska mästare i kast med liten sten (i glashus)

SD Härryda har skrivit ett mycket argt inlägg på sin hemsida. De ondgör sig över att någon som suttit i Riksdagen och har haft en framstående roll i ett parti kan få väldigt mycket pengar i avgångsvederlag av partiet. Deras uppfattning tycks tveklöst vara att om man lämnar sina uppdrag ska man inte ha ett öre. I inlägget så undrar de också om inte dessa pengar skulle ha gjort mer nytta inom till exempel äldreomsorgen, hur nu partibidrag ska kunna bekosta välfärdstjänster på det sättet. Men vi kan ändå förstå deras uppriktiga ilska över att Erik Almqvist så länge satt kvar i Riksdagen och plockade ut sin riksdagslön, utan att göra något. Som de säger, skattebetalarna betalar notan. Inte blir det bättre om det är sant som det sägs, att Almqvist får flera miljoner kronor för att lämna sin post. Eller som de själva skriver:

Undrar hur många hemlagade maträtter våra pensionärer hade fått för det beloppet?

Eller… nej, vänta lite nu. Nu har vi visst missuppfattat något här. Inlägget handlade inte alls om Almqvist utan om… Nyamko Sabuni!

Förra jämställdhetsministern Nyamko Sabuni (FP) får ett avgångsvederlag på 118 000 kronor i månaden under ett år. Skattebetalarna betalar notan. […] Här ser man ett typiskt vi och dom-beteende. Detta beteende är tydligen något typiskt för alliansen.

Vi börjar faktiskt uppriktigt tröttna på att påminna SD och SD-anhängare om svenska talessätt som till exempel ”Du ska inte kasta sten i glashus”. Någon gång måste väl även de lära sig att ”sopa framför sin egen dörr” först? Eller kanske lever de mer efter ”anfall är bästa försvar”? Då borde de också veta att ”arga katter får rivet skinn” och att ”genom sig själv känner man andra.”. I slutändan är det dock självklart så att ”Den som gräver en grop åt andra faller ofta själv däri”…


Stötta vår verksamhet