Granskning

Gruppledare om SD-politiker som delade hakkors - han är en trevlig pojk och tyckte nog bara att bilderna var fina

Written by Henrik Johansson

Under gårdagen kunde IRM avslöja att SD-politikern Henrik Wallin delat flera nazistiska propagandabilder, varav en av dessa bilder var en propagandabild för vitmaktorganisationen Blood and Honour med ett synligt hakkors. Wallin blev därmed den femte SD-politikern vi avsatt på en vecka. Därmed kunde historien varit slut, men icke. I en kommentar till Barometern säger Wallins gruppledare Leif Gustavsson att det hela är tråkigt då Wallin är ”en trevlig pojk” som inte förstått vad han publicerat. 

Det var alltså dessa två bilder som alldeles tydligast visade att Wallin frekvent återkom till nazipropaganda:

I den övre bilden ser man det urgamla tredelade hakkorset, triskele, vilken förekom inom tredje riket som en symbol för en SS-division, men har framför allt använts som symbol för vit makt sedan mitten av 70-talet. Den undre bilden är alldeles tydligt en naziflagga där hakkorset döljs av vikingens huvud:

Trots detta menar nu alltså Wallins gruppledare Leif Gustavsson att Wallin inte förstått vad han delat:

– Han har tagit konsekvensen och lämnat partiet och alla sina uppdrag. Distriktsordförande (Mattias Bäckström Johansson) hade ett samtal med Henrik i går och de kom överrens om att han ska lämna partiet med omedelbar verkan.

– Det är tråkigt för jag tycker det är en trevlig pojk för övrigt. Han har nog inte förstått vad han har lagt ut, jag tror inte han har så extrema åsikter. Han varit lite naiv, han tyckte nog det var fina bilder bara och förstod nog inte vad de refererade till.

Någon fråga om varför Sverigedemokraterna centralt och lokalt gav Wallin utökat förtroende efter att det 2014 framkommit att han manat människor att beväpna sig och stolt deklarerat att han var islamofob kommer aldrig. Tyvärr missade media den bollen….

Glöm inte att stödja oss i vår kamp mot SD, smått eller stort spelar ingen roll, vi ska tillsammans ta fighten i valrörelsen 2018!

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59


Stötta vår verksamhet
  • 637
    Delningar