Granskning

Alfsson: ”Det är inte mina blogginlägg som är orsaken till att människor agerar”

Förra veckan kunde vi berätta om hur Thoralf Alfsson på sin blogg uppmanar ”fotsoldaterna” att ”rycka ut” mot Ungdomsstyrelsen. Det gjorde de också, vilket ledde till att Ungdomsstyrelsen fick ta emot flera hot och även gjorde en polisanmälan. Det är ganska rimligt att anta att vilken annan politiker, eller nåväl: en politiker från vilket annat parti som helst, skulle göra avbön och be om ursäkt. Men icke, Thoralf Alfsson både står fast vid att det han skriver på sin blogg är utan större betydelse och vägrar dessutom ta bort de kontaktuppgifter till handläggare på US som finns i hans kommentarsfält. Alfsson försöker nu i ett blogginlägg lägga skulden på… Åsa Linderborg? Men det räcker inte där, han antyder indirekt att om man för fram en åsikt som SD och deras hatsvans inte tycker om - då får man också leva med konsekvenserna:

Jag förklarade även att det inte är jag som ”triggar igång” och gör människor upprörda. Det är istället Katarina Mazetti med sin krönika eller Ungdomsstyrelsen med sina beslut. Det är inte mina blogginlägg som är orsaken till att människor agerar utan jag bara skriver mina egna tankar kring andras agerande.

Vi börjar visserligen bli vana nu vid att sverigedemokrater är helt oförmögna att se sin egen skuld i saker som händer och hemskt gärna skyller ifrån sig på någon annan. Men det här känns väl ändå att ta det lite för långt? I en demokrati ska man kunna uttrycka en åsikt utan att riskera hotbrev, hembesök och telefonterror. Oavsett om man är sverigedemokrat - eller kritiserar dem. Thoralf avslutar sitt inlägg med att, än en gång, antyda att någon är ute efter honom. Precis som när han skyllde problem på sin blogg (när bloggtjänsten gjorde massiva uppdateringar och alla hade problem) på en sammansvärjning mot honom, så är han nu övertygad om att någon vill få honom att sluta blogga:

Uppenbarligen har vissa journalister fått som ”underförstått uppdrag” att fråga om jag kommer fortsätta med min blogg. Personligen tolkar jag dessa frågor och de påståenden som sedan kommer i artiklar att man försöker sätta stopp för mitt bloggande eller försöker påverka mig i mitt bloggande.

Nej Alfsson. Ingen försöker sätta stopp för ditt bloggande, för även du har rätten att uttrycka dina åsikter. Det många reagerar på är att du hetsar människor mot meningsmotståndare. Ett sådant beteende är inte acceptabelt, oavsett om du är kapabel att inse det eller ej. Ett sådant beteende får oss att fundera på om SD ens vet vad det andra ordet i deras partinamn egentligen står för?


Stötta vår verksamhet