Granskning

Avpixlat hänger ut ännu ett brottsoffer

Written by Anny Berglin

Kommer ni ihåg när Avpixlat, alla sverigedemokraters favoritblogg, hängde ut ett brottsoffer? Ja, ni vet den där videon med en tjej som utsätts för vad som åtminstone ser ut som sexuella övergrepp. Och att de också la till lite rasistiskt kräks i inlägget.

De har gjort det igen:

Den här gången är det en video där man kan se en ung kille som upprepade gånger blir slagen i ansiktet. Han blir flera gånger örfilad av en vad som verkar vara jämnårig kille. Hemskt, såklart, för vi gillar verkligen inte våld och IRM tar tydligt avstånd från våld och mobbing. Men det Avpixlat gör är ändå snäppet värre. För det första har de lagt ut en helt ocensurerad video där man ser det förmodade brottsoffrets ansikte. Tror ni att han verkligen vill bli uthängd där? Är inte det ett sätt att tvinga honom att återuppleva övergreppet om och om och om igen? Och nej, Avpixlat, det är ingen ursäkt att videon finns upplagd på fler ställen. Att andra visar riktigt dåligt omdöme rättfärdigar inte att ni gör det.

För det andra har de skrivit en ingress som får oss att verkligen rycka till. Eller vad sägs om:

Ytterligare en vanlig dag i Det Nya Sverige, där de rasistiska epiteten, hoten och våldet från “nysvenskarna” ses som fullt godtagbara medan att uttrycka tveksamheter kring massinvandringspolitiken automatiskt innebär att man är nazist.

Har ni det mysigt, i era offerkoftor där borta på redaktionen? Eller har foliehattarna börjat skava litegrann? Det skrämmer oss faktiskt på riktigt att ni har såpass enkelt för att se konspirationer och sammansvärjningar i samhället. Att ni liksom väljer att se det som att någon är ute efter er. Men vet ni vad? Det är inte så att man inte får uttrycka tveksamheter kring ”massinvandringspolitiken” utan att bli kallad nazist. Dels, förstås, för att det inte pågår någon massinvandring men kanske främst för att det helt enkelt inte sker. Så om någon kallar er nazist, då kanske det är läge att tänka över era värderingar.

Men Avpixlat stoppar inte vid att hänga ut brottsoffret. Nej, man hänger också ut de förmodade gärningsmännen. Med namn. Vad bekräftar att namnen tillhör de unga männen i videon? Skvatt ingenting. Det är bara namn som Avpixlat hittat i anknytning till videon nån annanstans på internet och bestämt att ”Jo, det här måste vara sant.” Fast de absolut inte har en aning. Det finns alltså alla möjligheter i världen att namnen som nu är uthängda på Sveriges största hatblogg tillhör några som överhuvudtaget inte är involverade i händelsen. Snyggt? Nej, verkligen inte.

Det här är alltså samma gäng som skickar sin överkucku till Publicistklubbens debatt, som försvarar sajten och säger att de är så oskyldiga så. Mats Dagerlind har sökt medlemskap i Publicistklubben. Tror han verkligen på det själv, efter detta? Det framstår alltmer tydligt att det inte är en slump att Avpixlat står utan ansvarig utgivare. På det sättet kan man klara sig från det mesta. Tydligen finns det heller inga som helst gränser. Hänga ut brottsoffer? Jodå, på Kent Ekeroths eget initiativ Avpixlat jobbar man så!

BONUSMATERIAL
Här nedan följer några exempel på kommentarer från inlägget.

”Bort med : Aningslösa oikofobiska politiker,islam och mussar FÖR ETT BÄTTRE SVERIGE !!!”

”Kepskräken ska förpassas dit solens strålar aldrig lyser, och vårt land ska rensas på allt smuts som jag anser att kriminella och elaka invandrare faktiskt är. Men det räcker med att tycka och arbeta för det.”

”Mitt tålamode mot mussar och islam är WAY BELOW ZERO !!!!”

”Varför begriper inte svenska befolkningen att de som verkligen  bestämmer  i Sverige vill byta ut just befolkningen ?  Ett utbyte av befolkningen gynnar den grupp  som styr landet ekonomiskt .”

”Dom skulle fått sig en match, där varken domare eller gong gong hade funnits”

”De är inte tuffa de är fega. Ondskan kommer från koranen.”

”Det är inte svårare än att utvisa gärningsman samt hela släkt. Det vore rättvist.”

”1000 år av inavel. This is what you get.”
”Sa du get…? Det är mor på kurdiska.”

”Gapa, skrika och bruka våld är det enda de kan.”

”Inför dödsstraffet.”

 


Stötta vår verksamhet