Granskning

Ordförande i HRF hotas med gruppvåldtäkt efter SD-kritk - får bilder på mördade barn

Stefan Lund twitter
Written by Henrik Johansson

Bilderna kan ses i fullstorlek om ni trycker på ”full size”

Här ovan har ni ett axplock av de hot och allmänt vidriga kommentarer som Jenny Bengtsson, ordförande i Hotell och Restaurang Stockholm, fått motta efter att hon debatterat med SD-topparna Mattias Karlsson och Paula Bieler på SVD:s debattsida. Debatten har handlat om huruvida man kan vara fackligt förtroendevald samtidigt som man är aktiv inom SD:

I sin replik till mig (16/7) skriver Bieler (SD) och Karlsson (SD) att jag kommer med grundlösa anklagelser om att Sverigedemokraterna och deras företrädare inte står upp för allas likaberättigande på arbetsmarknaden medan de i själva verket ”kämpar mot alla former av särbehandling”. De nämner inga praktiska exempel på hur de gör detta, men jag har några som nog får anses visa på motsatsen och dessutom visa på att deras företrädare och parti inte är lämpliga att ha fackliga uppdrag.

[…]

Och för bara några dagar sedan gick ytterligare en av partiets företrädare ut och sade att hen ”VILL diskriminera muslimer”, och att ”ALLA är inte lika mycket värda”.

Då fackliga medlemmar och arbetare motsatte sig politikerbesök under SD:s arbetsplatsturné i våras fick de både mordhot och hot mot sig som en konsekvens av detta. Partitoppen gick då ut och menade på att de borde få sparken för att de inte ville ta emot Sverigedemokraterna på sina arbetsplatser.

Bengtsson berättar för IRM att hoten började strömma in någon dag innan sin första debattartikel då hon i sociala medier försvarat de fackförbund som inte tror att SD:s unkna människosyn går att kombinera med fackliga värderingar.

När kom det första hotet?

-Den här omgången?

Haha, ja den här gången. 

-Ja hoten kommer ju i omgångar. Det första hotet kom dagarna innan jag publicerade första texten på SVD. Jag hade försvarat fackets rätt att utestänga SD-politiker från förtroendeuppdrag. Det var killen som påstod att han hade förtroendeuppdrag inom mitt fack och hoppades att någon skulle skjuta på mig.

-Allt peakade när Avpixlat tog min bild och lade ut, då tog hoten fart ordentligt

Så du upplever att det blev värre när Avpixlat skrev om dig?

-Ja, absolut! Det var en snubbe från nazistiska Svenska Motståndsrörelsen som berättade hur man hanterade norska LO med kniv och olja. En annan berättade hur han var i närheten av mitt hem. En tredje snubbe skickade bilder på skjutna barn. Det bara Exploderade efter Avpixlat kört sin artikel.

Varför? (Även SD-politikern Ted Ekeroth skickade bilder på mördade människor, men han gjorde det till en 15 åring som ställt frågor till SD.)

-För att jag kallat SD för rasister

Vad anser du om SD-toppen Jörgen Fogelklous reaktion?

xvcxfb

-Ja, vad ska man säga, han skriver typ att ingen ska behöva utstå hot. Men han måste samtidigt lägga in något som lixom egentligen säger att jag förtjänar det.

IRM har försökt nå två av SD:s fotsoldater som skrev under med sina egna namn när man hotat Bengtsson men lyckades bara nå en av dem. Tord som vi intervjuar är en äldre herre i pensionsålder från norra Sverige och hotade Bengtsson med gruppvåldtäkt:

Strax efter vår intervju med Tord får Bengtsson ett nytt mejl av Tord där han hävdar att allt var en fyllesak. Tord ringer även upp oss för att förklara sig:

Att människor hotas efter att man kritiserat SD är inget nytt, det har snarare kommit att bli mer regel än undantag. Läs mer under vår flik ”Hotad av SD”, där har vi samlat en bråkdel av alla de hot som kommit från SD och dess fotsoldater.


Stötta vår verksamhet
  • 164
    Delningar