Granskning

SD-politiker hånar muslimer - snart blir självmordsbombarkit populärt i Sverige

Tommy Hansson, tidigare chefredaktör för SD-kuriren, har nästan gjort sig känd med sina kommentarer om HBTQ. Han hatar bland annat Pride och riktar ofta skarp kritik mot den av honom kallade ”homosexlobbyn”, beskyllt RFLS för att ligga bakom en ”urartad sexualmoral” (något som skulle lösas med mer kristendomsundervisning i skolan…hmm…) och han har även konstaterat att ökade rättigheter för HBTQ-medborgare är nåt slags tecken för att vi lever i ”Bibelns yttersta dagar”.

Nu breddar dock Hansson sin hatfulla repertoar i ett blogginlägg som handlar om den muslimska fastemånaden Ramadan. Fokus ligger på att detaljhandeln tjänar pengar på Ramadan, vilket ärligt talat varken borde anses som märkligt eller negativt. Är det inte bra när svenska företag tjänar pengar? Är det inte bra för Sveriges ekonomi? Tydligen tycker inte Hansson det:

Muslimer fastar bara på dagen. På nätterna är det fritt fram att vräka i sig hur mycket som helst.

Ramadan tillförde 2011 detaljhandeln cirka en miljard kronor men lär i år ha inbringat närmare två miljarder. Branscher som beräknas profitera på den importerade företeelsen är dagligvaruhandeln, konfektionshandeln, leksakshandeln samt möbel- och inredningsbutiker. Under ramadan är det vanligt att det ges presenter till både vuxna och barn.

Det verkar alltså som om ramadan är på väg att undergå samma utveckling som det anglosaxiska halloween, en annan importerad festlighet som ger rikligt med klöver till svenska handlare men som inte har ett spår med ursprungliga svenska traditioner att göra.

Det är alltså bara okej för detaljhandeln att tjäna pengar på traditioner som är ”ursprungligt svenska”. Som typ… jul. Och påsk. Eller? Men nu är det inte det här ovan som är det anmärkningsvärda. Det står Hansson helt fritt att tycka att det är förjäkligt att detaljhandeln tjänar pengar på en ganska ny svensk tradition. Nej, det är hur Hansson avslutar inlägget som är det inte bara anmärkningsvärda, utan det totalt vidriga:

Och vem vet, kanske ett gulligt litet självmordsbombarkit kan bli nästa stora leksaksgrej…

För alla muslimer är självfallet självmordsbombare, Hansson? Islamofobin är skrämmande tydlig och vi börjar ana att det kanske finns en anledning till att Hansson inte är chefredaktör för partitidningen längre. Kan det vara så att partiledningen sett Hanssons homofobi och rasism och insett att den är en belastning? Frågan är förstås: kommer nolltoleransen gälla här, eller är det som så ofta annars okej för Sverigedemokrater att ösa hat, fördomar och rasism över muslimer?


Stötta vår verksamhet