Granskning

SD:s våldsbejakande politiker – vi listar de 20 värsta hoten och våldsuppmaningarna

BANNER irm listar
Written by Atilla Yoldas

OBS! Under de senaste dagarna har det framkommit ytterligare exempel från Expressen och Researchgruppens granskning. Bland annat idag där en SD-ordförande menar att man ska bränna inne muslimerna i moskén. Flera av dessa finns inte med i denna lista.

Nu är det dags. SD-listan of doom. 

I detta inlägg kommer vi lista de allra värsta våldsbejakande sverigedemokraterna, helt lagom till valet, för att återigen konkret påminna er om vad detta är för sorts parti. Listan är lång – ett konstaterande som i sig borde räcka för att ge er en någorlunda uppfattning av vad ni har att vänta er. Vi sträcker oss mellan årtalen 2010-2014, det blir helt enkelt för mycket annars.

Detta är valrörelsens viktigaste granskning och lista. Nu kör vi.

BANNER 1

1. Thomas Bengtsson, SD-kandidat Växjö. 2014. Förutom att han under pseudonym kallat invandrare för ”negerjävlar” och ”inavlade jävla cpblatte” uppmanar han flera gånger till våld och till att döda människor. Han skriver ”era jävla halvapor jag vill döda er. Fy fan vilka jävla as ni är” och ”jag tror det är dags att skjuta några som skapat detta sinnessjuka samhälle. Jag blir så trött”. Om andra politiker fortsätter han skriva ”jag anser att de politiker som ställt till detta elände ska avrättas om de inte rättar till det de ställt till med”.

Om asylsökande vid ett asylboende har han skrivit ”jag föreslår nackskott”.

2. Henrik Kunni, SD-kandidat Eda. 2012, 2013. Han skriver, vid flera tillfällen, att han vill att svenska fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic ska avrättas. Han skriver ”Snälla skjut f-nskapet”, ”skjut honom och gräv ner han om han skulle vägra” och konstaterar att han helst vill se Zlatan i en grav i ytterligare ett inlägg. Han önskar även livet ur regeringen, då han uttrycker att han vill uppleva en repris på Stockholms blodbad – ”då kanske vi får in lite friskt blod i regeringen. Det som finns där nu är redan förgiftat och korrupt”, skriver han.

610x332xbild-3-610x332.jpg.pagespeed.ic.tKGsdjv1YA

3. Sven-Åke Hannevind, SD-kandidat Kristianstad. 2014. Hannevind skrev, angående det faktum att Foujan Rouzbeh blivit mordhotad, ”bra jobbat avskaffa Fi och skicka hem denna idiot som inte gillar landet hon bor i …. ingen tvingade henne att komma hit …”. Detta är ett riktigt ohyggligt uttalande; Sven-Åke uppmuntrar rakt och konkret mordhot.

Skärmavbild-2014-09-04-kl.-19.10.401-610x361

4. Daniel Dali Axelsson, SD-kandidat Mönsterås. 2012. Skriver i november 2012 ”Sverige måste införa jaktsäsong på muslimer de är de största skadedjuret vi har” och kommenterar vidare på samma inlägg ”vi kommer ta kampen !!”.

hgfhdfgjfgj

5. Marianne Danfjorden, f.d SD-kandidat Gotland. 2013. Bland en rad vidriga uttalanden har hon skrivit ”VI BEHÖVER STARTA MOTSTÅNDSKRIGET NU!!!”.  Detta uttalande, riktat mot invandrare, är ett tydligt uttryck för en våldsbejakande uppmaning. Och när vi skriver att detta är ett av en rad vidriga uttalanden, så menar vi verkligen det – våldsbejakande är bara en del av hennes arsenal:

10514220_10203664506964827_2846819941225446404_o

6. Tommy Granfelt, SD Uppvidinge. 2014. Först skyller han uttalandet på alkohol, sedan skyller han på att han har diabetes. Skumma ursäkter åt sidan, skrev han ”köpte just en AK47:a, utifall att en svarting angriper mig när jag inte är förberedd. Detta KAN hända, med Migrationsverkets skyddslingar i närheten…Dessutom har jag i förrådet terroristernas bästa vapen, ett härligt midjebälte med Nitro Nobels underbara dynamit”. Vi vet, och nej, det är inte slut än… Avslutningsvis skriver han ”Tar på mig detta [midjebälte] varje kväll, som ett litet försvar emot regering, terrorister, islamister, FI-anhängare, moderater, vänsterpartister och liknande ohyra…”

7. Marcus Kjellgren, vice ordförande SDU Norrbotten. 2012. Svarar i en enkät ”inget straff” på frågan ”vad tycker ni Anders Behring Breivik ska få för straff?”. Att anse att denna norska terrorist som mördat 77 människor på grund av ideologiska skäl inte borde straffats är att i hög grad uppmana extremt och vidrigt våld. Vi kan tillägga att han i samma enkät även svarat att han vill ta bort ”negrar” från världen.

8. Elin Jensen, kommunpolitiker Hallsberg och SD-kandidat Örebro. 2010. Önskar livet ur Mona Sahlin. I en ”dödsbön” skriver Jensen ”Gud. Du tog ifrån mig min favoritskådespelare Patrik Swayze. Du tog ifrån mig min favorithårdrockare Ronnie James Dio. Du tog ifrån mig min favoritsångare Michael Jackson. Så nu vill jag bara att du ska veta… att min favoritpolitiker är Mona Sahlin! AMEN!”.

9. Anders Dahlberg, SD-politiker. 2013. ”Det är bättre att beväpna oss etniska svenskar […]” och ”Det enda sättet vi kan ta tillbaka Sverige på är nog med våld. En revolution helt enkelt, där vi tar avstånd ifrån och vill ha bort det mångkulturella samhället. Med vapenmakt. Då kan vi kanske kasta ut alla grottmänniskorna” är två uttalanden som tillskrivits Dahlberg. SD:s ordförande i Burlöv, Lars-Anders Espert väljer att hylla Anders Dahlberg: ”Han är en eldsjäl. En sann SD:are”.

10. Tommy Jonsson, SD-politiker Ystad. 2013. ”Hade verkligen Adolf så fel?”, är frågan som Tommy Jonsson ställer på Avpixlat. Han fortsätter med fler frågeställningar, såsom ”det fanns en avlusningsstation i sydvästra Polen på 40-talet. Den är numera nedlagd. Kan det vara det som är problemet?”. Hans första fråga är onekligen bland de vidrigaste typerna av våldsbejakande vi hittat.

11. Jan-Olov Brandt, SD-ledamot Orsa. 2013. Skriver våldsbejakande om muslimer. ”Åter en våldtäkt 15 åring våldtagen av 8 muslimer är det inte dags att ge tillbaka med samma mynt!”, skriver han. När han blir bemött angående uttalandet svarar han ”det finns ett ordspråk som inte jag har hittat på: öga för öga, tand för tand. Vad händer om man skulle våldta en invandrartjej? Ja, då blir man väl hängd. Avrättad direkt, skulle jag tro.”

12. Claes Isander, SD-politiker Simrishamn. 2014. Sprider nazisters uthängning av Expo med utskriven adress, där flera uppmanar till att spränga, elda upp och ”ta med ett basebollträ” till den antirasistiska stiftelsen.

asfsdggsd

13. Per Klarin, SD-kandidat Lerum. 2014. Under en artikel med rubriken ”Ensamkommande satte eld på flyktingförläggning” skriver han ”Synd att han inte låg kvar på madrassen. Då hade ordet hembränning genast fått en bättre klang”. Han skriver även att muslimer är jordens cancer, och upprepar flera gånger att ett ”inbördeskrig” väntar Sverige på grund av invandringen: ”Det forna så extremt homogena Sverige närmar sig ett inbördeskrig i en skrämmande takt…”

14. Lennie Kjellman, vice ordförande SD Ale. 2014. Gillar kommentaren ”man får hoppas det är den här högljudda kvinnan som blir gängvåldtagen av en hög av sina älskade niggers nästa gång, så det inte är en stackars oskyldig svensk kvinna med moral och förstånd som än en gång får sitt liv förstört.” Kommentaren är angående en tjej som skrev låt om Jimmie Åkesson. Kjellman hejar på hoten, och gör även likaså när en kommentar hänger ut IRM:s Henrik Johansson och hans mamma.

15. SD-politiker, Skåne. 2012. Skriker och hotar parkeringsvakt. Han ska ha skrikit ”jag hoppas att jag träffar på dig utan uniform, då kommer jag att slå dig sönder och samman,” till parkeringsvakten i samband med att han fått en parkeringsbot. SD-politikern förekommer 18 gånger i belastningsregistret, för övrigt.

16. Christopher Gårner, f.d styrelseledamot SD Karlshamn. 2013. ”Kom ut din jävel, jag ska slå ihjäl dig och negerjävel”, skrek han genom fönstret till sin ex-flickvän och hennes nya pojkvän i ett svartsjukedrama. Han var dömd för grov misshandel, hemfridsbrott och olaga hot när han blev invald som suppleant i SD Karlshamn, tills han själv avgick.

17. Edward Plainview, IT-ansvarig SD. 2012. Hotar Linda Nilsson, som är ordförande för Vänsterpartiet i Kristianstad. Följande framgår i en artikel i Kristianstadsbladet, när de intervjuar Linda: 

-En stund senare fick jag ett nytt mejl med en länk till ett inlägg på Folkets röst Bromöllas hemsida, där han bland annat hade med min adress och bild på mitt hus. I inlägget kommenterar Edward Plainview Linda Nilssons text. Han beskriver var hon bor för att belysa att hon bor långt från de hon säger sig vilja sträcka ut sin hand till. Samt en bild på huset.

18. Ronny Esbjörnsson, f.d vice ordförande SD Hörby. 2012. Skriver hotfulla kommentarer på Avpixlat. Han skrev bland annat ”Billström bör snart elimineras från vårt land djävla landsförrädare” och ”jag skulle aldrig vittnat om jag såg Reinfeldt eller Borg bli skjutna, tvärtom hissat den svenska flaggan för dom är de värsta landsförrädarna i vår historia, obs Mona Sahlin räknas också dit”.

aldrig-vittna

19. SD-politiker. 2010. Åtalades för hot mot tjänsteman och olovligt innehav av kniv. Han ska enligt uppgifter ha sagt till en polis att han skulle slå ihjäl en väktare och fler som förtjänar det. Han ska även ha bröstat upp sig mot polisen.

20. Johan Airaksinen, samordnare SD Habo. Förutom att han argt menat att ”feminister har bara fått för lite kuk”, menar han att Feministiskt initiativ borde tvångsinterneras och placeras i arbetsläger.

asasfsdfsdfs


Stötta vår verksamhet
  • 567
    Delningar