Granskning

Stor intervju med SD-politiker som hotade ”svarting” och ”FI” med AK47

Tidigare idag kunde vi och flera andra medier rapportera om Tommy Granfelt från SD Uppvidinge som i ett inlägg på Facebook hotat allehanda personer med AK47:a och bombbälte:

10572766_10152288175747194_760194153_n (1)

I en intervju med Smålandsposten menar Granfelt att han varit berusad, men att det ska få stå kvar. Direkt efter intervjun tog han bort inlägget:

Varför skämtar du om detta? 
– Det skrevs under inverkan av lite alkohol och då kan idéerna springa i väg. Det som känner mig förstår att det inte finns någon som helst allvar bakom detta.

Men kan du förstå att andra människor inte tolkar det så, din Facebook är öppen för vem som helst? 
– Ja, vänsteranhängare tolkar det säkert på sitt vis och de som inte känner mig vet ju inte vad jag avsåg med det jag skrev. Så visst har jag förståelse för det. Men jag kommer inte ta bort något, det jag har skrivit det får stå kvar.

När IRM granskar Granfelts Facebook så finner vi fler rasistiska inlägg:

Till IRM säger Granfelt att han haft diabetes i många år och att det var därför han skrev om AK47:an och bombbältet. Men samtidigt står han för de andra rasistiska inläggen han skrivit på Facebook. Han vill bland annat förbjuda islam i Sverige och förbjuda muslimer att fasta under ramadan. Granfelt påstår även att han avsagt sig sina uppdrag inom SD, men att den skriftliga uppsägningen inte nått kommunen och partiet:

Vi vill vara tydliga med att under intervjun så utgår vi från att Granfelt har rätt om islam och muslimer. Det här är självfallet inget vi tror på utan endast en retorisk tankegång för att se hur långt han är villig att gå i sitt hat mot muslimer.


Stötta vår verksamhet