Okategoriserade

Erik Almqvist: ”Jag beter mig inte på det sättet”

Written by Anny Berglin

Erik Almqvist avsäger sig alltså alla uppdrag inom partiet - men blir kvar som medlem och har kvar sin riksdagsplats. Hur det går ihop med Åkessons nolltolerans vet vi inte riktigt, men det viktigaste är förstås att sanningen har kommit fram. Under eftermiddagens presskonferens så önskade nog de flesta att de hade en skämskudde att krama hårt, när Almqvist hade lite svårt att förklara vissa saker.

Almqvist inledde hela presskonferensen med att be om ursäkt.
Nej nej, inte till de personer han kallat för rasistiska och sexistiska saker utan enbart till partiet och väljarna. Hur skulle det se ut om han bad om ursäkt till den tjej han kallade för ”lilla hora” och den kille han kallade vid diverse rasistiska saker?

Att Almqvist sedan säger ”Det är inte jag, jag beter mig inte på det sättet” gör det hela en smula pinsamt. Helt uppenbarligen är det exakt sådär han beter sig . Att han också säger att han inte minns vad som hände den där natten gör oss dock lite oroliga.  Vi kan förstå om man inte minns två år senare exakt vad som hände men vi vill ändå tro att man minns om man kallar folk för rasistiska och sexistiska saker? Om det är något avvikande, förstås. Både Kent Ekeroth och Erik Almqvists tycks dock ha drabbats av en kollektiv minneslucka vilket känns otroligt märkligt med tanke på att de båda troligtvis sett den oredigerade filmen…


Hur det går med Almqvists riksdagsplats återstår att se. Han säger dock att han inte kommer sitta kvar som politisk vilde då han, som han själv säger, är Sverigedemokrat.
Vi vill dock avsluta det här inlägget med ett kort citat ur SD:s kommunikationsplan, vi tycker att ni ska läsa och begrunda och tänka över detta en stund: ”Vi vet att vi inte drivs av hat, utan av kärlek.”


Stötta vår verksamhet