Okategoriserade

Vad händer med interasistmen.se nu?

Först och främst vill vi på IRM tacka alla er som stöttat oss genom att sprida vårt material, hjälpt oss med praktiska saker och allt annat vi efterfrågat. Vi vill även rikta ett särskilt tack till alla er som endast skickat ett mejl för att berömma oss eller kommit med konstruktiv kritik. Era mejl betyder mer än ni någonsin kan ana! 

Gårdagens valresultat kom knappast som en chock för oss på IRM. Vi var väl förberedda på att SD skulle gå framåt. Samtidigt som folk nu förfäras över det parlamentariska läget och att 13% av sveriges befolkning valt att lägga sin röst på rasister så finns det ljusglimtar. SD har bland annat backat i skolvalet, de backar inom LO-kollektivet och sist men inte minst vill inte 2 av 3 svenskar att SD ska få något som helst inflytande över svensk politik:

En majoritet av svenska folket anser att det är rätt att utestänga Sverigedemokraterna från politiskt inflytande, enligt en undersökning som Sifo har gjort åt Ekot. 66 procent tycker inte något parti bör samarbeta med SD efter valet. Den främsta orsaken är att man anser att det är ett rasistiskt parti.

En kommentar angående SD:s inflytande och som vi vill dela med oss av lyder:

Under den gångna mandatperioden upprepades påståendet ”man kan inte strunta i vad 10 procent av folket tycker” ad nauseam. Nu justeras det till ”13 procent av folket”.

Men visst kan man det. Under de gångna åtta åren struntade regeringen i vad 30 procent socialdemokratiska väljare tyckte, och under mandatperioderna dessförinnan struntade socialdemokratiska regeringar väsentligen i vad runt 40 procent borgerliga väljare tyckte.

Om jag minns rätt brukar det kallas parlamentarism, och de flesta av oss brukar vara eniga om att det är en bra princip, åtminstone bättre än alternativa system för utövande av politisk makt.

Inte heller har jag något minne av att socialdemokraternas 30 procent framkallade någon självprövning hos de borgerliga utifrån frågan hur det kunde komma sig att så många röstade på socialdemokraterna.

Det förefaller mig rimligt att samma praxis även gäller värderingen av SD:s väljarandel.

Vidare kan vi bara citera oss själva från valnatten:

Inget parti kommer att ta i SD med tång och Stefan Löfven lämnade nyss sitt tydliga besked, sossarna kommer inte att jobba ihop med SD. Det är en seger för svensk antirasism som är få förunnat bland andra EU-länder. Imorgon kommer vi att fortsätta som vanligt med att dra ner SD:s rasistiska byxor! Godnatt vänner.

Så vad händer då med IRM nu? Tror vi på alla SD-troll som hör av sig och påstår att vi är orsaken till SD:s ökning, lägger oss platt, självdör och ger upp? NÄÄÄÄÄÄ! Självklart inte! Nu finns det ju ännu fler rasister att granska och ännu fler avslöjanden att göra. Vi kommer att trumma på som vanligt men med målet att utvidga IRM:s verksamhet. 

Vi har på sistone lyckats få igång vår poddradio och därmed utökat IRM:s redaktion med två nya medarbetare. Men det finns många områden kvar att erövra. Vi har Instagram, Youtube, Google och säker många fler forum att starta upp en plattform inom. Vi vill även stödja lokala antirasistiska initiativ så som Tillsammansskapet mm… Till sist vill vi snygga till hemsidan och göra den ännu mer tillgänglig och lättöverskådad.

Allt detta kommer att kräva kompetenta personer inom IT, design, video, research, korrekturläsning och så vidare. Kompetent folk som likt oss är villiga att göra jobbet ideellt och med stor glädje. IRM har nämligen målsättningen att fortsätta vara en ideell och partipolitisk obunden organisation som ser avslöjandet av SD:s rasism som belöning nog. En organisation där var person har sin plats utefter sitt område av expertis.

Så vad kan just du göra?

Börja med att se till att IRM:s FB-sida växer genom att bjuda in vänner om du inte redan gjort så. Vill du hjälpa oss med något av det ovanstående så bli vi superglada, men var beredd på att detta inte är ett jobb för den som tänker: ”jag kan jobba med IRM någon timme i veckan”. Det krävs svett, tårar och tid att driva IRM. Var också beredd på att svaret från oss kan dröja då vi själva behöver utse en person som jobbar med att bakgrundskolla personer och ta hand om allt ert stöd.

Med det sagt så kommer vi nu jobba på som vanligt och ser fram emot fyra år där SD får noll inflytande över svensk politik!

 


Stötta vår verksamhet