Granskning

300 Sverigedemokrater hyllar chefredaktör för rasistisk tidning

Under helgen den 1-2 juni har Sverigedemokraterna anordnat organisations- och utvecklingskonferens för sina medlemmar. Man kan ju alltid hoppas att fokus legat mot hur man kan få bort alla rasister inom partiet, men vi ska kanske inte hoppas på för mycket. Närvarande på konferensen var Stefan Torssell från den rasistiska bloggen Avpixlat. Torssell återger i efterhand sina upplevelser från konferensen och berättar att chefredaktören för den rasistiska tidningen Dispatch International agerat hemlig gäst:

Dagen avslutades med en hemlig gäst. Det var Ingrid Carlqvist, chefredaktör för tidningen Dispatch International som ges ut på svenska, danska och engelska. Aldrig att jag hade kunnat tro att få uppleva att se 295 Sverigedemokrater stående applådera en journalist. Osannolikt, men jag har sett det med egna ögon.

Vi kan hålla med Torssell i sin förvåning över att 300 Sverigedemokrater ger stående ovationer för Carlqvist. Att folkvalda politiker applåderar en person som står ansvarig för följande rasistiska uttalanden/artiklar är inte bara förvånande, det är även skrämmande:


Stötta vår verksamhet
  • 13
    Delningar