Granskning

Åkesson har än en gång hittat på historier – IRM avslöjar lögnerna

Written by Henrik Johansson

Under SD:s valkonferens höll Jimmie Åkesson som sig bör ett tal till partiet där han berättade om den ”vi ska sno S-väljarturné” som han varit ute på den senaste månaden. Åkesson berättade vitt och brett om hur han träffat den ”vanliga väljaren”, hur han nu fått en djupare insikt i vad folk på ”golvet” och företagsledningar behöver. Att en partiledare åker på valturné är inget märkligt, det är heller inte märkligt att olika företrädare kommer tillbaka och ger just sin version om vad folket behöver, en version som av en händelse ofta stämmer överens med den egna politiken. Men som vanligt när det gäller SD så blir det inte riktigt som med alla andra partier då SD och dess politiker har en notorisk svårighet med sanningen.

Låt oss börja med vad Åkesson hade att säga om SSU:s bemötande runt om i landet:

– Jag sa också att jag gärna möter honom(Stefan Löfven) i en duell, tyvärr har jag ännu inte set röken av honom. Däremot har jag när jag besökt skolor, högskolor, äldreboenden, sjukhus mm… sett en hel del SSU:are försökt störa med obscena skyltar skrikandes allehanda glåpord. De har faktiskt dykt upp nästan överallt. Jag vill inte tro det Stefan Löfven, att du är feg. Men du är feg. Det är fegt att du inte själv vågar ta debatten, istället skickar du dina uppenbart ouppfostrade fotsoldater för att skrika fula ord, störa och skrämma mig från att utföra mitt arbete. Det är fegt Stefan Löfven.

För det första ska det sägas att jag själv deltog vid Åkessons besök på högskolan i Dalarna. SSU hade tryckt upp två stycken affischer. En där texten löd som följande: ”Här är alla välkomna! Jimmie, Ashmed, Muhammed, Lisa och Steve”. Den andra affischen kan ni se här nedan:

1979926_10151973608372477_346761269_o

SSU i Dalarna skrek heller inga obscena ord efter Åkesson. Även om man hade haft för avsikt att skrika obscena ord så hade det blivit svårt. Det var nämligen så att ingen på plats såg skymten av honom. Nu hade SSU aldrig för avsikt att skrika åt Åkesson, man ville hellre prata skolpolitik med Åkesson, något man aldrig fick chansen att göra då han inte pratade med några studenter under besöket. De enda personerna Åkesson pratade med på högskolan var skolledningen och en kårordförande.

Vi kan heller inte finna några belägg för att SSU skulle skrikit obscena ord vid tidigare eller senare högskolebesök, arbetsplatser eller annat.

Åkesson säger också följande i sitt tal:

– Jag har mött studerande på olika nivåer och i vitt skilda områden. Allt ifrån ingenjörer till ekonomer.

Vilket tar oss tillbaka till det vi nämnde tidigare, Åkesson mötte inte några elever på högskolan i Dalarna. Ett mönster som upprepar sig på de flesta arbetsplatser och högskolor som han besökte. Åkessons turné har mest handlat om att träffa några få utvalda representanter ur företagsledningen och skolledningen.

Det vi kan finna som närmst liknar något av Åkessons historia är att Ung Vänster haft skyltar där det står ”inga rasister på våra skolor” och skanderat ”inga rasister på våra gator”. Ohhh scary….

Nej det verkar onekligen som att Åkesson än en gång haft en ”egen upplevelse”, en upplevelse ingen annan delar och som inte stämmer överens med verkligheten.

Vi vill även passa på att ställa SSU:s ”obscena skyltar” och ord mot hur SD:s fotsoldater agerar. Saxat från vår sida ”hotad av SD”:

Efter att Ungdomsstyrelsen nekat bidrag till Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) har de fått flera hot riktade mot sig. Nu polisanmäls hoten.

Namn, bild och Facebookprofiler till fyra 16-åriga tjejer publicerades i en artikel på sajten Avpixlat efter att flickorna genomfört en politisk aktion mot SD-politiker.

– Jag läste att ”en gruppvåldtäkt skulle sitta bra, klä av henne naken och sätt ut henne i Rinkeby”. Jag satt och darrade i en timme, berättar en av de 16-åriga tjejerna för SVT Nyheter.

I fredags skrev Aftonbladets kolumnist Sanna Lundell en SD-kritisk text – och genast började hatmejlen att strömma in.

Ett par av dem la hon ut på sin blogg. Några smakprov:

”Ditt jÄvla äckel, vänta bara tills du blir våldtagen av en muslim”.

” Vad vet en liten sosseblaska om kultur? Ryssland o SD går framåt…..men bögparadiset Sverige backar in i flummen…”

”På spåret”-aktuella författaren Katarina Mazetti, 68, skrev en krönika om Sverigedemokraterna i Icakuriren.

Ett knappt dygn senare hade krönikan hundratals hotfulla kommentarer på tidningens hemsida och Mazetti själv fick ett hotfullt hembesök mitt i natten.

  • Det var någon som bankade på dörren tjugo över två och sedan gick han eller hon runt och bankade på fönstren. Det var hemskt obehagligt, säger hon.

Han hyllades på Twitter och Facebook för sin hälsning till syriska flyktingar.

Men nu hotas ICA-handlaren Bo Oskarsson från jämtländska Kaxås på rasistiska internetsidor.

– Någon har skrivit att jag borde hängas i en lyktstolpe, säger han till Aftonbladet.

 


Stötta vår verksamhet
  • 243
    Delningar