Granskning

Åkesson om Södermalm – Vi förväntade oss hipster, men inte de här fågelskrämmorna

Jimmie Åkesson väljer nu att tala ut om tårtningen – och visar samtidigt prov på en rätt unken syn. Partiet har gått ut hårt med att de vill vinna röster i Stockholm och har satsat hårt på just Södermalm. Frågan är hur man tänkt sig att vinna några sympatier när man slänger sig med fördomar och förutfattade meningar om de som bor på Söder:

Jag hade förväntat mig en del hipsters och lattemammor, men inte de här fågelskrämmorna som skränade och skrek.

För det första: Nej, det bor inte bara hipsters och lattemammor på Södermalm. Att Åkesson ens uttrycker sig så här tycker vi visar på en ganska unken uppfattning. Att sedan kalla motdemonstranter för ”fågelskrämmor” är kanske inte så värdigt när man är ledare för ett riksdagsparti. Särskilt inte när det är just de människorna man påstår sig vilja vinna över, vars röster man vill få i nästa val.

Men varför valde då Sverigedemokraterna just Nytorget på Södermalm för sin boksignering?

Jag tycker att det är en spännande plats symboliskt, eftersom Nytorget är en symbol för allt som vi inte står för.

Enligt Åkesson tycks det ju, som konstaterat, vara hipsters och lattemammor som han förknippar med Nytorget. Så det är alltså just hipsters och lattemammor som inte SD står för..? Nä, vi vet inte riktigt vad Åkesson egentligen menar. Men vi förstår en sak: Sverigedemokraterna är inte särskilt förtjusta i Södermalm. Och som vanligt baserar de det hela på fördomar och förutfattade meningar. Trist, tycker vi.


Stötta vår verksamhet