Granskning

Alfsson efter katastrofen i medelhavet – sätt båtflyktingarna i speciella läger och skicka hem dem

Written by Henrik Johansson

900 båtflyktingar befaras ha drunknat när en båt kapsejsade på söndagsnatten – bara 28 har hittats vid liv.

Det dödligaste haveriet i flyktingtrafiken på Medelhavet någonsin.

Så väljer Aftonbladet att beskriva den katastrof som utspelade i medelhavet natten till söndagen. Vi söker med ljus och lykta bland SD:s företrädare för att se deras reaktioner, men vi möts av en kompakt tystnad, förutom en politiker. Den före detta riksdagsledamoten Thoralf Alfsson tar nämligen bladet från munnen och lättar sitt hjärta:

Dagligen kommer det nu rapporter om sjunkna fartyg i Medelhavet, den ena katastrofen värre än den andra. Hur mycket sanning som ligger bakom är dock mer osäkert då det ofta bygger på uppgifter från migranterna.

[…]

Samtidigt kan vi läsa att de romska tiggarna vill stanna för gott i Sverige. De vill ha PUT. Som man bäddar får man ligga heter det ju.

Men Thoralf, hur föreslår du då att vi fortsättningsvis ska undvika att människor drunknar i medelhavet? Hur undviker vi dessa fruktansvärda katastrofer?

Det kanske är dags för Italien att sätta alla migranter som kommer med båt i stora läger för att sedan transportera dem tillbaka till Libyen eller till det land de stigit ombord på en båt för att komma till Europa. Det är sannolikt enda sättet att få stopp på dessa farliga båtfärder och katastrofer. En ”returbiljett”!

Så för att sammanfatta Thoralfs lösning:

Börja med att inte lita på uppgifterna om att folk drunknar i medelhavet då migranter inte är ett trovärdigt folk. Om de mot förmodan tar sig över medelhavet utan att drunkna så ska de genast sättas i speciella ”läger” för att så snart som möjligt skeppas över havet och släppas av där båtresan började och där människosmugglarna kan lova dig guld och gröna skogar vid nästa försök.

UPPDATERING

Alfsson får kritik, men slår ifrån sig lika snabbt:

thoralf

 


Stötta vår verksamhet
  • 853
    Delningar