Granskning

Alfsson hånar Avpixlat efter pixlad bild på ”medborgargarde” – pinsamt självmål

Den före detta riksdagsledamoten, och numera lokalpolitikern, Thoralf Alfsson har i ett blogginlägg sågat den rasistiska bloggen Avpixlat och kallar dem rakt ut för pinsamma. Alfsson menar att Avpixlat, som skryter med att in ”pixla” något är pinsamt inkonsekventa när de pixlar bilden på ett nystartat ”medborgargarde” i Kalmar. 

I inlägget med rubriken ”Självmål av Avpixlat” skriver Alfsson såhär:

”Den oretuscherade bilden” marknadsför Avpixlat sig som. Men när de skriver om nattvandrare i Kalmar har de pixlat dem på bilden. Se artikel.

Jag har full förståelse för att media gör ”narr” av Avpixlat! Det kanske redan kan betecknas som årets självmål!

Inlägget gäller alltså ett ”medborgargarde” med kopplingar till det insomnade nazistiska Svenskarnas Parti som Avpixlat gjort ett omfattande reportage om. Alfsson möts av hård kritik från sina följare, men står på sig. Avpixlat är pinsamt inkonsekventa enligt Alfsson:

dgsdsdgf

Flera av Alfssons fotsoldater påpekar att medlemmar i ”medborgargardet” kan råka ut för repressalier om de syns på bild – något de självklart inte bryr sig i om det gäller en meningsmotståndare. Däremot slår Alfsson oss med häpnad när han öppet erkänner att det kan även den ”andra sidan” råka ut för. Låt mig då också påminna om att Alfsson själv lät hemadressen till min egen mor publiceras på sin hemsida:

dsgsdgsdfgdf

Alfsson har helt rätt i att Avpixlat inte är så ”avpixlade” när det väl kommer till kritan. De publicerar mer än gärna kontaktuppgifter till barn som sedermera våldtäktshotas, men när det gäller rasistiska medborgargarden är de mer restriktiva.

Däremot missade Avpixlat att sudda alla bilder som lades upp på sidan och IRM kunde skärmdumpa denna visningsbild från Facebook som hade hundratals delningar:

Vår skärmdump från Facebook fick Avpixlats chefredaktör att ilskna till, men inte på sin egen inkompetens, nej det var nämligen vårt fel att han gjort fel:

dsgsdgdgdg

Efter att vi förklarat för Dagerlind vad det innebär att vara ”ansvarig utgivare” kröp han tillbaka i sin håla och knep käft…


Stötta vår verksamhet
  • 621
    Delningar