Granskning

Alfsson tycker inte att LO ska driva antirasistiska projekt

Thoralf Alfsson, riksdagsledamot och häcklare av vård- och omsorgspersonal, har rutit ifrån igen. Han är riktigt grinig, den här gången är det LO (Landsorganisationen) och Expo som retar honom. Vad har då dessa två organisationer gjort för hemskt? Jo, tillsammans har de startat ett projekt som går ut på att lära medlemmarna om rasism, öppna ögon och vidga perspektiv. Huga så hemskt. Med sitt inlägg visar Alfsson än en gång att han är, som amerikanerna säger, helt clueless:

En nygammal nyhet att LO utbildar sina förtroendevalda mot rasism. Men i nästan varje sådan artikel kommer något nytt uttalande från någon ”hög” LO-företrädare. Så även denna gång.

”Folk kommenterar sådant som man inte ska kommentera, och det finns även bland oss fackliga. Många personer säger att de står för alla människors lika värde men ändå kan samma person säga: ”Här kommer en sån där med slöja.” Att säga så är inte okej. Rasismen har ökat, så är det, säger Hanna Haraldsen.”

Frågan är om det är ok för LO att säga här kommer en med slöja? Eller om det är ”en sån där” som är problemet. Är det då ok att säga ”här kommer en muslim med slöja”?

Vad är det för fel med att säga ”Hej *namn*, här kommer du!”. För vi är säkra på att det som syftas i citatet är att man inte ska prata om människor, utan med dem. Då kan man lära sig många nya saker, något som Alfsson helt uppenbart inte förstått ännu. Alfsson stannar dock inte där, utan han har verkligen gett sig in fullhjärtat i att framstå som så verklighetsfrånvänd som möjligt:

Vi har religionsfrihet, yttrandefrihet och åsiktsfrihet i det här landet men LO, med hjälp av Expo håller nu på att införa någon form av yttrandeförbud när det gäller islam och deras religiösa symboler.

Att utbilda om fördomar, rasism och intolerans är inte samma sak som att införa ett yttrandeförbud. Självfallet ska man få säga vad man vill, men frågan är väl kanske om det är så superduperjättebra att säga rasistiska eller främlingsfientliga saker? Det är knappast något som gynnar vare sig en arbetsplats eller samhället i stort. Alfsson fortsätter sedan med att konstatera:

När det gäller kristendom kan folk säga precis vad som helst. Den som förolämpar kristna mest blir istället prisad av den svenska kulturvänstern. Man undrar ju hur det står till egentligen!

Ja, hur står det till? Kanske är det så att Sverige har varit kristet i många, många, många år. Medan islam fortfarande är en tämligen ny religion. En religion som också ofta möts med fördomar, intolerans och ren rasism. Det är få som idag springer runt och sliter loss kors som hänger runt kristna personers halsar. Det är desto fler som sliter av muslimska kvinnor deras slöja. Alfsson avslutar sedan hela inlägget med något som får oss att höja på ögonbrynen såpass att vi troligtvis kommer få huvudvärk:

Som om detta inte vore nog! Undrar om LO och Expo även kommer starta en utbildning angående sexuella trakasserier.

Tja, en sådan utbildning skulle väl åtminstone platsa i Sverigedemokraterna. Eller är du clueless även när det gäller ditt eget parti, Alfsson?


Stötta vår verksamhet