Granskning

Bielers tårar över Durmaz klingar falskt när hon samtidigt påstår att åsiktskorridoren är orsaken till rasistiskt hat

Written by Henrik Johansson

Ingen har väl missat hur den svenske landslagsspelare Jimmy Durmaz utsattes för ett rasistiskt drev efter förlusten mot Tyskland i lördags. En som vill kapitalisera på detta genom att framställa sig som rasismen nyfunne fiende är SD:s toppnamn Paula Bieler. På Twitter skriver hon: ”Rasismen kommer aldrig få något starkt fäste här. De som tror det lurar sig själva. Tack och lov!”, ord som klingar riktigt falsk när hon samtidigt påstår att rasism på nätet grundar sig i att åsiktskorridoren och därmed de som bekämpat rasism. 

Det är den här tweeten som fått många att reagera över Bielers hyckleri när det kommer till rasistiskt näthat:

Det finns ju mycket man kan säga om den här typen av ”krokodiltårar”, framförallt när man vet hur Sverigedemokraterna gång på gång antingen blundat för- eller fullständigt struntat i sina företrädares rasistiska utspel. Det blir också lite extra hycklande när det kommer till Bieler då hon påstått att det rasistiska näthatet egentligen har sin grund i en trång åsiktskorridor i en debatt med Anders Lindberg:

-Du (Lindberg) talar i ledartexten om att näthat inte uppstår i ett tomrum. Att det finns en miljö kring det. Jag skulle vilja hävda att det till viss dell är just tomrummet som skapat det så kallade näthatet. I och med att vi haft en väldigt snäv åsiktskorridor och istället för att möta åsikter har man knuffat människor in i mer radikala grupper.

Men det stannar inte där, inte ens när hon själv kallades för ”judehora” av en partikamrat i Borlänge där kommunens gruppledare deltog i samtalet klarade partiet av att vara konsekvent i sin så kallade nolltolerans mot rasism och extremism. Gruppledaren fick fortsatt förtroende trots att han inte kunde svara på varför han mörkat uttalandet för ledningen och aldrig sagt emot:

Jag har tagit del av information som säger att du var på plats när Kaj Löfvenhamn kallade Paula Bieler för ”judehora”, stämmer det? 

-Det kan jag inte svara på. Jag har inte hört det någonsin.

Jag har en inspelning där jag hör dig svara, Kaj. 

-Har du det!?

Jag har det, färskar det upp minnet? 

-Nej, det gör det inte.

Om jag spelar upp den för dig?

-Jag vill inte lyssna på den.

-Om du har en inspelning där jag är med då får det ju vara så.

Varför agerar du inte när han kalla Bieler ”judehora”

-Jag kommer inte ihåg.

Nej istället för att agera mot sina egna valde SD att skjuta budbäraren, som i detta fall genast slog SD på den långa näsan med en ny och längre inspelning som tydligt klargjorde att denne ”fantomombudsman” varken fanns på plats eller för den delen sade ifrån:

”I artikeln görs en hänvisning till ett ljudklipp vilket används som ett slagträ mot en berörd person som vi vet är manipulerad. Bland annat har det klippts bort en kommentar från vår riksombudsman som direkt sa ifrån och förklarade att det var oacceptabelt och inte hör hemma i vårt parti. Detta skedda alltså direkt när kommentaren gjordes av den före detta medlemmen varför det inte finns någon anledning av berörd person att säga ifrån.”

Så för att sammanfatta det hela. SD kan aldrig, med gott samvete, ha åsikter om hur hemskt det är med rasism när de samtidigt inte klarar av att hålla fingrarna borta från den rasistiska kakburken längre än tio minuter åt gången….

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.2K
    Delningar