Granskning

Bråk i Eslöv på SD:s torgmöte – SD-sympatisör bortförd av polis efter hot

Torgmöte eslöv polis
Written by Henrik Johansson

Under dagen arrangerades ett torgmöte av SD Eslöv, inbjudna talare var nuvarande riksdagsledamot Johnny Skalin och riksdagskandidaten Angelika Bengtsson. Den antirasistiska rörelsen Tillsammans för Eslöv samlade ca 100 personer i en fredlig ”vända ryggen” protest samtidigt som SD endast samlade 30-40 sympatisörer:

Manifestationen gick lugnt till utan incidenter fram tills att det var ca 15 minuter kvar av talet. Då fick Tobias Lohse från Tillsammans för Eslöv ett samtal:

Lohse till IRM:

15 minuter ca innan torgmötet var över så fick jag reda på att en av våra hade förts till polisbussen. Jag tog direkt kontakt med ansvarig polisbefäl. Han kunde bara säga att tjejen som de hade tagit till bilen satt där i förvar, att HON inte gjort något. Han ville inte säga mer. Men jag lyckades prata med tjejens mamma och kompis. De redogjorde händelsen. Tjejen och hennes kompis hade stått med mörka regnjackor med texten ”Fuck SD”. De stod så klart med ryggen emot. Då kom en äldre herre fram till dem och hotade den ena tjejen med att han ”skulle trycka ner paraplyet i halsen på henne om hon inte gick därifrån”. Han tog dessutom bryskt tag i tjejens kompis arm.

4

Bild på mannen som förs bort av polisen:

dsdfds

Vi återkommer så fort vi får mer information om händelsen. Polisen lät dock hälsa att motdemonstranterna skött sig exemplariskt.


Stötta vår verksamhet