Granskning

Bylund hånar folk som stod upp för sammanhållning och protesterade mot hatbrott

Linus Bylund twitter
Written by Henrik Johansson

Det var nog få som missade gårdagens stora nyhet om att moskébranden i Eskilstuna ska ha startas av en fritös:

Nu uppger en poliskälla till Eskilstunakurirens att branden startade när en fritös i byggnaden fattade eld.

SD:s politiker slog genast på stora trumma och började håna de människor som protesterat mot hatbrott och stått upp för sammanhållning(läs mer om det här). Idag kom dock nyheten om att poliskällan inte var pålitlig och uppgifterna tillbakavisades:

I går kom uppgifter om att en fritös orsakat Moskébranden i Eskilstuna på juldagen. Den teorin finns dock inte med i den utredning som görs av räddningstjänsten i Eskilstuna. – Jag känner inte till något scenario med en fritös, säger utredaren David Hultman.

En SD-politiker som slog extra hårt på trumman under gårdagen var Linus Bylund:

ncvncnb

Bylund fick såklart ta tillbaka sitt uttalande idag, men kände sig manad att föregå utredningen och påpeka att branden ej var anlagd:

gsdfhsdhfdsÄnnu ett uttalande som fick tas tillbaka:

sdfhhshs

Så för att sammanfatta Bylund, ni som stod upp mot hatbrott och för sammanhållning ska skämmas ögonen ur er! Så reagerar alltså en ledande sverigedemokrat på den glädjande nyheten att en av alla attacker som skett mot religiösa byggnader inte var motiverat av hat.

Vet ni vad, det spelar ingen roll om branden var anlagd eller ej, hatbrotten med främlingsfientliga motiv ökar i Sverige och det är ett faktum. Vi ska glädjas om det visar sig att just denna brand inte var motiverat av hat. Ingen ska behöva skämmas för att ha protesterat en gång för mycket, hellre det än en gång för lite.

En mer rimlig reaktion från SD hade varit att hylla de människor som stod upp för den sammanhållning som man så ofta skriker sig hes om, men nu är SD ett rasistiskt parti, så en rimlig reaktion är lika sällsynt som talande enhörningar…

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 759
    Delningar