– Däremot kommer vi att ha en dialog med henne och framföra att det var olämpligt att hon deltog i det sammanhang som hon gjorde, säger Peter Karlström, (C) ordförande i Söderköpings kommunkrets.

Sjöberg själv kommenterar händelsen, men det ska tilläggas att hon konsekvent vägrat ta avstånd från de talare som hon delade ”scen” med:

Jag är förmodligen Sveriges bråkigaste och jobbigaste centerpartist just nu. Men tack och lov tillhör jag ett demokratiskt parti där det är högt i tak och där sunt bondförnuft råder. Ja, jag har fått kritik för att jag har deltagit i ett sammanhang där jag riskerades att ses som företrädare för mitt parti och inte som privatperson som jag deklarerade att jag önskade i mitt tal.

Att Sjöberg skulle ha tagit till sig av någon ”kritik” blir ett ganska ihåligt uttalande när hon bara timmar innan kallar Aftonbladet för ”Pravda” när de skriver om de högerextrema talare och deltagare som fanns på plats under Sjöbergs tal: fdfhdfhdfhd Hennes påstående om att hon tagit till sig av kritiken blir inte mindre ihålig när hon fortsätter hylla folkets demonstration: fdhdgdhdhf Sverigedemokraterna har ännu inte meddelat hur de tänker agera mot Johan Widén, SD-politikern som hyllas av Sjöberg. Widén har tidigare avslöjats med att sprida texter av nazister och använt sig av en nazist som funktionär under Folkets demonstration:
 Widén har även delat material från Motgift författat av Svenska motståndsrörelsens tidigare ideolog Magnus Söderman. I inlägget skriver Söderman att ”Sverige är ett paradis för homosexuella, judar, zigenare – ja alla som inte är vita”. […] En av funktionärerna på ”Folkets demonstration” var den uppmärksammadeoch våldsdömde nazisten Tobias Neuhold. Han har en bakgrund i det nedlagda nazistpartiet Svenskarnas parti och dömdes 2013 för att ha misshandlat ett barn inne i en butik. Neuhold har publicerat ett flertal bilder på sig själv det senaste året görandes Hitlerhälsning. I sociala medier manar han till och legitimerar våld. I april uppmanade han på Facebook till ”väpnad kamp” och har gillamarkerat en hyllning till terroristen Anton Lundin Pettersson som med ett rasistiskt motiv mördade två personer på en skola i Trollhättan.
Nedan kan ni se debatten mellan IRM:s Henrik och Sjöberg: