Granskning

Dagens SD i korthet

Dagen SD i korthet är IRM:s nya sätt att plocka upp smånyheter som tidigare skulle riskerat att falla mellan stolarna.

*****

SD Svenljunga rasar mot lokalt bibliotek

På SD Svenljungas hemsida kan man läsa ett mycket argt inlägg som handlar om kommunens bibliotek. De erbjuder nämligen, förutom böcker, möjligheten att läsa diverse olika tidningar och magasin. Det är allt ifrån hundar till villor och… Expo. Det senaste sticker SD Svenljunga i ögonen och de frågar sig:

Är det någon som tror att de ville ha SD-Kuriren i sortimentet fast den är gratis för dom?

Vi gillar egentligen inte att vara petiga, men nog borde även SD Svenljunga se skillnaden på ett partipolitiskt obundet magasin och en medlemstidning för ett politiskt parti? Tilläggas bör att biblioteket inte heller erbjuder utlåning av ”Vänsterpress”, ”Medborgaren” eller ”Tidningen C”. Faktum är att de inte erbjuder utlåning av någon politisk medlemstidning – överhuvudtaget.

*****

SD vill avskaffa jullov?

Senaste nytt från SD på Twitter tycks vara att röster inom partiet nu höjs för att avskaffa jullovet för Sveriges skolbarn. Christoffer Dulny, som jobbar för SD i riksdagen, skriver nämligen följande:

dulnyVi tycker inte att det känns helt rättvist att kräva att barn ska tvingas fira jul i skolan, då vi själva minns våra jullov med glädje och nostalgi.


Stötta vår verksamhet