Granskning

Dagens SD i korthet

SDU på utflykt SDU vet verkligen hur man roar sig! Vi kan verkligen förstå att de lockar till sig många ungdomar när de genomför aktiviteter som den SDU Linköping nu visar upp på hemsidan:

sdumodersvea

Men, SDU… var är brudarna?


Nya avhopp inom SD

Expo rapporterar om nya avhopp inom SD. Denna gång handlar det om Nynäshamn som tidigare drabbats av konflikter:

Det är kommunpolitikerna Olle Kvick och Annelie Westling som avsagt sig sina uppdrag. Till Expo Idag vill inte Westling kommentera avhoppet.

– Jag hänvisar till brevet till kommunen, säger hon.

Sverigedemokraterna i Nynäshamn har dock tidigare varit i konflikt med sitt distrikt om partistödet. I oktober 2012 rapporterade Expressen att lokalavdelningen krävt tillbaka 80 000 kronor från distriktet. Bråket gick så långt att advokater kopplades in och SD-Nynäshamn/Haninge hotade att skicka distriktet till kronofogden. När Expo Idag når Robert Stenkvist, ordförande i SD-distriktet Stockholms län, är han förtegen.


Nytt bråk in SD Borås

Sverigedemokraterna i Borås har under en längre period lidit av interna bråk om pengar och platser i kommunfullmäktige:

Ulla-Britt Åsén, partiets enda aktiva fullmäktigeledamot, slår nu larm om en akut situation inom partiet. I kommunstyrelsen sitter den avhoppade Krister Maconi som ordinarie ledamot, men är ju partilös. Ersättarposten har Pontuz Fritzon, också han har ju hoppat av från Sverigedemokraterna.

Dessa politiska poster vill partiet åt. I ett brev, som påstods komma från Åsén, ville partiet att Maconi och Fritzon skulle entledigas.

Men Åsén har själv inte skrivit brevet.

– Det här är fruktansvärt, säger hon om agerandet.

Vem som skrivit brev i hennes namn vill hon inte spekulera i. I Åséns eget brev till kommunstyrelsen förklarar hon att hon inte ligger bakom den tidigare skrivelsen.

Avancerat hackat brev?


Stötta vår verksamhet