Granskning

Ekeroth sprider nazipropaganda och fortsätter kalla flyende för ”lyxflyktingar”

Likt vad IRM tidigare har rapporterat i flertalet artiklar slutar Kent Ekeroth aldrig att nå helt nya bottennivåer. Nu har han än en gång uttalat sig angående flyktingkatastrofen i Europa och detta på högst tvivelaktiga sätt. Även om han inte är känd för att försöka gömma sina grovt människovidriga åsikter så blir det tydligen bara värre och värre. På Kents facebooksida ligger följande inlägg uppe, delat från Britain First: 

Kent Ekeroth BF

Britain First är ett nationalistiskt extremhögerparti med oerhört rasistiska, nazistiska och islamofoba åsikter och metoder. Dom har bland annat invanderat moskéer, vill skydda Storbritannien från ”massinvandring” och islamisering, och vill ha kristina patruller ute på gatorna i områden med hög judisk befolkning. Britain First är skapad av före detta medlemmar i BNP som är ett av Storbritanniens mest kontroversiella partier vars politik i korta drag går ut på att propagera för att integration är folkmord, att befolkningen bör separeras både biologiskt och kulturellt och att landet bör vara etniskt vitt. Informationen kring dessa två partier är extremt lätttillgänglig – det finns till och med så mycket skit om dom att det är svårt att sammanfatta i en kort text. Trots det tacksamma informationsflödet, trots många nyhetsartiklar om deras högst tveksamma metoder och trots uttalanden från t ex företrädare från BNP om att förintelsen aldrig har ägt rum är detta tydligen ändå en sida som Kent Ekeroth följer på facebook. Han väljer även högst medvetet att dela deras inlägg vidare till sina följare.

I en annan post på Ekeroths facebooksida finner vi även en länkat till en artikel från SVT som handlar om flyktingar på väg till Sverige via Danmark, på bilden syns vandrande människor. Kent väljer att tolka deras flykt på följande vis:

Kent Ekeroth lyxflyktingar igen

I artikeln berättar flyktingarna om deras rädsla för att stanna i Danmark på grund av deras flyktingpolitik. Detta väljer Kent att tolka som om att dom är enligt honom så kallade ”Äkta lyxflyktingar” och menar att de är respektlösa mot Sverige. Varför de är respektlösa, tror sig ha rätt till Sverige eller är ”äkta lyxflyktingar” förtäljer inte historian, men en kvalificerad gissning är att Ekeroth helt enkelt ogillar att se människor från Mellanöstern.

Text: Linnéa Berghäll


Stötta vår verksamhet
  • 2.9K
    Delningar