Granskning

Här är artikeln som Avpixlat mörkat – Mandela ville döda så många vita som möjligt

Under gårdagen rapporterade vi om hur en hel värld – med undantag för vitmakt-rörelsen och vissa SD-politiker – sörjer Nelson Mandelas död. Dessa SD-politiker och vitmakt-människor valde i stället att kalla Nelson Mandela för terrorist och diskuterade hellre ett påhittat folkmord på vita människor i Sydafrika.

Inte helt otippat så hakade även Kent Ekeroths projekt Avpixlat på det rasistisk Mandela-hatet och skrev vad som kan vara en av de vidrigaste artiklar man någonsin konstruerat:

Mandela gjorde sig först känd som en av huvudfigurerna i en terrororganisation som försökte döda så många vita människor som möjligt i syfte att åstadkomma politisk förändring i Sydafrika. Han åkte fast och kom att vistas 27 år i fängelse och blev under fängelsetiden, med hjälp av en hel del historierevisionism och mytbildning, en symbol för kampen mot apartheidpolitiken.

Efter att ha benådats och frisläppts valdes Mandela – eller snarare myten om honom –  till president i Sydafrika mellan 1994 och 1999. Mandela har med ytterst tveksam legitimitet blivit något av en symbol för den utopiska och orealistiska drömmen om ett välfungerande mångkulturellt Sydafrika. Det är symtomatiskt att media i Sverige, som strävar mot samma verklighetsfrånvända mål, med en totalitär regims signum ägnar sig åt historierevisionism och förbehållslöst hyllande av denne från början våldsverkare och terrorist.

Vi ser ingen större anledning att lägga in långa raljerande utlägg om Avpixlats solklara rasism, men en sak är värt att kommentera. Vad är alternativet till ett mångkulturellt Sydafrika? Att man skulle behålla apartheidstyret? Eller vad menar Avpixlat?

Trots det pågående folkmordet på vita i Sydafrika, som svensk media tiger om, skriver “antirasisten” Diakité att “raskriget kom aldrig“. I början av 2000-talet införde Sydafrika dessutom rasistiska raslagar som diskriminerar mot vita därför att dessa tycktes ha lättare för sig på arbetsmarknaden. De infördes under samlingsbegreppet “black economic empowerment“. Denna rasistiska diskriminering väljer Diakité att inte kritisera. I folkmordets, korruptionens och våldtäkternas Sydafrika beskriver Diakité däremot en av “de mest extrema åsikterna” han hört angående Sydafrika – en vit sydafrikan som flytt från det svarta våldet till Mozambique tyckte att det var Sydafrikas största misstag någonsin att släppa Nelson Mandela.

För enligt den förhärskande vänsterdoktrin som nyspråkligt går under namnet “antirasism” kan endast vita vara rasister medan svarta alltid är offer. Att verkligheten ofta ser helt annorlunda ut, såväl i Sydafrika som här i Sverige, och att antirasism i själva verket förvandlats till en form av rasism med omvända förtecken, är inget som bekymrar Diakité & Co, vars marxistiska diskurs numera alltför ofta åtnjuter stöd även från stora delar av det liberala etablissemanget.

Ja vad ska man säga? Hälften av påståendena finns det inga källor till, den andra hälften är obskyra youtubeklipp som det är helt omöjligt att få ett sammanhang till eller för den delen veta om de är korrekt översatta. Det vi kan konstatera är att hatet mot Mandela flödar på redaktionen som Kent Ekeroth hjälper med finansiering och nu även startat en förening åt.

Reaktionerna på artikeln var delade mellan grovt rasistiska kommentarer och en avsky för Avpixlats rasistiska inlägg. Här väljer vi att publicera några av de kritiska kommentarerna:

Fy fan, det stör mig är att om man är kritiskt till nuvarande invandringspolitik så hamnar man helt plötsligt i säng med ett antal mer eller mindre begåvade rasister och nassar. Trist….

 

Dessvärre så kommer jag inte skriva mer här på Avpixlat, eftersom de tar bort ens kommentarer som inte ens var uppseendeväckande. För 2 timmar sen fanns det över 500 kommentarer här angående denna artikel och nu har det reducerats till 362! Rena PK – media fasoner här! Tack och Hej!!!!!!

 

Håller inte med i er beskrivning av Mandela som terrorist. I en diktatur är våld mot makten ett legitimt kampsätt. Mandela var säkerligen långt från felfri, men för mig är han en av 1900-talets största frihetskämpar

 

Mycket korkad artikel, samt osmakligt att göra det dagen efter han gått bort. Ta bort den och ta avstånd från den. Låt inte artikelförfattaren Skriva något mera . Läser jag något liknande här igen blir det sista gången.

 

Har sedan några år läst AP med växande intresse. Måste medge att efter detta så faller trovärdigheten för AP som en sten i mina ögon, har chattat med ett flertal andra som har reagerat på samma sätt. Man börjar ju fundera, är alla artiklar så här skruvade och så vinklade? Oerhört dålig smak att publicera sån här vinklad smörja, och dessutom samma dag som NM avlider. AP bör ta avstånd eller förklara sig!

 

Jag vet inte om det är moderatorn som till sist raderat en kommentar, nämligen min kommentar om rabiata nazister, eller om det är någon annan som lyckats göra det. Hur som helst, efter att ha läst dagens usla artikel om Timbuktu och Mandela, och än värre de intelligensbefriade och allmänt sjuka kommentarerna av ”ratatosk2sv” och ”Fredochtrygghet” och några andra, måste jag tyvärr sluta att betrakta Avpixlat som ett seriöst organ. Nu har det fallit till Aftonbladetnivå eller lägre.

 

Tycker åxå artikeln var osmaklig och allmänt korkad. Är det underligt om det finns ett hat och en revanschlystnad bland de svarta efter 40 års apartheid. Om redaktionen på Avpixlat inte tar avstånd från denna artikel tror jag att sajten får stora problem med sin trovärdighet. Som att skjuta sig själv i nacken. Om nu Nelson har några gamla lik i gaderoben so what?? Det har väl dom flesta. Det är väl vad man gör nu och vill nu som gäller. Ta er i kragen Avpixlat!! Skämms!!

 

Vi är ganska chockade i vår SD-familj över att Avpixlat publicerar en så rasistisk och lågsinnad artikel. Att det finns en del rasister (äkta eller falska) gör inte saken bättre.

Artikeln blev någon gång under natten raderad, men vi på IRM har självklart sparat hela hemsidan – inklusive kommentarer – om någon vill ha tillgång till hela texten.


Stötta vår verksamhet
  • 2
    Delningar