Granskning

Hot och skadegörelse av SD-sympatisörer – det här är SD-mark och invandrare ska dö

Klotter SD
Written by Henrik Johansson

Att SD-sympatisörer gång på gång hotar meningsmotståndare är ingenting nytt, vi på IRM har till och med gjort en hel flik tillägnad hot från SD. Ofta handlar det om upplevda oförrätter som ”fotsoldaterna” menar att Sverigedemokraterna utsatts för. Man hetsas och luras av rasistiska bloggar, så som Avpixlat, och väljer sedan att ta saker i sina egna händer. Senast att drabbas i raden av påhopp, hot och vandalisering är Socialdemokraterna i Skurup:

I helgen strök någon över rosen på Socialdemokraternas vallokal och skrev dit SD istället, och SSU kastades mer eller mindre ut från Nils Holgerssongymnasiet med hänvisning till att det var ”SD-mark”. 

10373491_10152461870109914_8529381726096875549_n

Foto: Socialdemokraterna Skurup

Även SSU i Skurup har råkat ut för trakasserier:

Den 19 maj, utsattes unga SSU:are för trakasserier på Nils Holgerssongymnasiet i samband med ett planerat och godkänt skolbesök. 
Maria Nyman Stjärnskog (S) berättar att SSU:arna återgett att elever på skolan sagt till dem: 
– Ni har inte här att göra. Det här är SD-mark och invandrare ska ha ett pannskott och kastas i massgravar. Det är ganska grova saker, konstaterar hon och fortsätter: 
– De tråkade dem och sen slet de upp en valtavla och kastade på dem och sa, stick! Reaktionen från lärare var typ, jaha …

Rektor på Nils Holgerssongymnasiet, Claes Calmram, blir bestört när han får uppgifterna från Skånskan. 
– Det är helt nytt för mig och jag är både glad att jag har fått informationen, och besviken, säger han. 


Stötta vår verksamhet