Granskning

Interna stridigheter i SD Jönköping efter avslöjande om ordförandes hemliga konto

Written by Henrik Johansson

Efter vårt avslöjande om de grovt rasistiska kommentarer som skrivits på ordföranden i SD Jönköpings hemliga konto har nu en konflikt blossat upp i den interna gruppen. Efter ett tips till IRM kan vi nu visa hur föreningen öppet bråkar om hur krisen kring ordförande Roger Wannling ska hanteras.

Det är i tre separata trådar där stödet för Wannling diskuteras och det har bildats två läger. De som hyllar Wannling okritiskt och de som vill invänta utredningen av Sverigedemokraterna innan de uttalar sig.

För1

emot 1

Det tar inte lång tid innan diskussionerna är igång för fullt:

emot2

Även Eva-Marie Olsson – som tidigare kastats ur partiet för att ha trumvirvel skrivit på rasistiska bloggar – ger sig in i debatten:

Eva

I en annan tråd återfinner vi Roger Wannling själv, där han demonstrativt skriver ut ordet ”neger” med en smiley, ett ord som använts frekvent på hans hemliga konto:

Wannling

Andra partikamrater bli så till sig av kampen att de gör bilder i paint:

superman

I en annan tråd blir irritationen såpass stor att hela tjocka släkten dras in i samtalet:

släkten

Men partikamraterna kommer snart till undersättning och påpekar att fosterlandet blöder:

fosterlandet

En person försöker desperat få sina partikamrater att sköta ärendet internt, men förgäves:

sköt det på mötena

När en läser igenom trådarna i SD Jönköpings interna forum så har Wannling ett kompakt stöd från medlemmar och politiker även om vissa stretar emot inväntar utredningen. Föreningen börjar allt mer likna en sekt med en ofelbar ledare, något som i och för sig inte är unikt för SD Jönköping. Vi på IRM kommer följa utvecklingen i Jönköping med stort intresse då SD nu ställs inför två val. Ska SD riks ställa sig i kören för Team avancerat hack eller ska de utesluta?

 


Stötta vår verksamhet
  • 329
    Delningar