Granskning

IRM avslöjar hur SD-politiker försöker skrämma folk med fejkade bilder på lemlästade småbarn

Written by Henrik Johansson

IRM har återkommande granskat SD-politikern Paul Cederholm då han bland annat hyllat – och fortsätter hylla – Syriens diktator, fått för sig att Alfons Åberg bytts ut mot en svart kille och hånat kvinnliga politiker genom att anspela på att de vill ligga med ensamkommande. Så här på källkritikens dag valde vi att kika in på Cederholms Facebook för att se vad han haft för sig på sistone och det tog inte lång tid innan vi fann fejkade nyheter om lemlästade barn i syfte att skrämma folk för ett pågående folkmord på vita människor. 

Majoriteten av propagandan som Cederholm publicerar är från Syriska propagandaorgan, något vi uppmärksammade redan förra året, men det stannar inte där. Cederholm publicerar också en hel del bilder, många med väldigt grafiskt material, i syfte att göra oss rädda för muslimer eller som i detta fall ett folkmord på vita:

Klicka för avpixlad bild (dock utan Ekerötter och Dagerlindar).

I texten till bilden kan man läsa att ”vildar” i Sydafrika karvat in ”jokerleenden” på vita barn, i plural. Det påstås också att föräldrarna blivit bundna och tvingade att se på. Så stämmer detta? Nej. En enkel bildgoogling hade besparat Cederholm att än en gång framstå som ”farbrorjagdelarvilkenjävlaskitsomhelstbaradetbekräftarminrasistiskavärldsbild”:

This image, however, does not show a little girl who had a “Joker smile” carved into her face by “savages” in South Africa. It is a reappropriated image of a little girl who suffered horrendous injuries after being attacked by a dog.

Charlaine Guarini was three years old when she was attacked by the family’s boerboel in Brits, South Africa, in September 2017.  A second gruesome image of her injuries can be found here.

Charlaine survived the attack and received 70 stitches to her face. We were also able to locate images of her during her recovery.

Värt att notera är hur flera SD-politiker, inklusive ordföranden i Karlskrona, Christopher Larsson, gillat bilden.

Cederholm är heller inte sen på att dela bilder som syftar till att hetsa mot muslimer. Först ut har vi de kanadensiska polisbilarna som numera smugit in arabisk text ovanför tanklocket:

Visst stämmer det att några polisbilar i Kanada åker runt med arabisk text, men… Den texten har funnits där i nio år:

The decals were added to police cars in 2009 to represent many of the city’s various ethnic groups….

Inte nog med det, kanadensarna har varit fräcka nog att inkludera en massa andra språk, fast då var det så klart ingen som klagade.

but the Arabic one is the only one to draw criticism.

Using figures from Statistics Canada, officials selected the most frequently used languages for the stickers, including Vietnamese, Chinese, Persian and Polish. There are plans to include Spanish stickers in the future.

”It was a means of being inclusive of the diverse members within the city of London,” Bough told CBC News.

Men kanske värst av allt, enligt upphovsmannen så skrev man inte ens ut ”police” på franska:

En annan bild som syftar till att väcka avsky är denna på den socialdemokratiska politikern Carin Jämtin som Cederholms partikollega Gunilla Gomér först delade med påståendet att S använde den i valet 2014:

Nu hade det visserligen räckt att kolla vattenstämpeln nere till vänster: ”Källa Dagens Nyheter /Politikfakta” för att göra en initial faktakoll, men icke. Går man till DN:s artikel så ser man ganska snart att det är en ingress skriven av DN som i sin tur hänvisar till SVD där Jämtin säger att det kanske behövs en ny helgdag, men att det i så fall ska utredas. Artikeln publicerades för sju år sedan och det tog Jämtin ett par dagar att backa på sitt uttalande. Bilden är skapad av Politikfakta och syftar till att skrämma folk från att rösta på S med motiveringen att de skulle införa muslimska högtider som helgdagar.

Paul Cederholm har trots våra avslöjanden återigen blivit nominerad till Karlskronas kommunfullmäktigelista för Sverigedemokraterna.  

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 1K
    Delningar