Granskning

IRM avslöjar Mattias Karlssons lögn i Malou efter tio

Under förmiddagen medverkade vikarierande SD-ledaren Mattias Karlsson i TV4:as Malou efter tio. Under intervjun så fick Karlsson frågor om SD:s rasism och i sann SD-anda så valde Karlsson att ljuga sig blå.

I filmen nedan jämförs Karlssons uttalande hos Malou mot den hemliga inspelning som gjordes under ett möte i mars 2013 där Karlsson deltog:

Det var Expo som avslöjade den hemliga ljudfilen som visar att SD inte alls har någon nolltolerans mot rasism och extremism. Istället säger Karlsson att man inte kontinuerligt får lyfta fram rasistiska och odemokratiska idéer, men om man gör det någon gång ibland behöver man tydligen inte oroa sig:

I mars i år(2013) hade Sverigedemokraterna i Västsverige ett möte med riksdagsledamöterna Richard Jomshof, och Mattias Karlsson samt Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund. Samtliga från partiets riksorganisation. I en bandinspelning från mötet, som Expo Idag tagit del av, framgår det att de tre fick frågor om vad som är tillåtet att säga inom partiet utan att bryta mot ”nolltoleransen”. Från riksorganisationen poängterades att enstaka fall av spridande av ”rasism, nazism eller antidemokratiska idéer” inte leder till uteslutning.

 

jag tror inte att man behöver vara orolig som vanlig medlem, om man bara använder det sunda förnuftet och försöker att inte kontinuerligt lyfta fram rasistiska, nazistiska, antidemokratiska idéer, tankar, artiklar och så vidare, sa Mattias Karlsson.

 

En utesluten kommunpolitiker som hävdat att homosexualitet degenererar samhället och som talat om det i termer av avloppssex åkte inte ut på grund av sina åsikter, enligt Jomshof.

 

Man får tycka vad man vill om homosexualitet, men man kan inte uttrycka sig på det sättet. Vi måste som parti inse att orden vi väljer är fruktansvärt viktiga.

Under mötet deltog SD:s absoluta toppskick så det kan inte ha gått någon förbi att det är helt okej att vara rasist och homofob, men lyft inte fram det, iaf inte kontinuerligt….


Stötta vår verksamhet
  • 967
    Delningar