Granskning

IRM listar det Ekeroth inte blev utesluten för – uthängda barnfamiljer och islam är som HIV

Written by Henrik Johansson

Låt oss inte glömma va Kent Ekeroth inte blev utesluten för…

 1. Kent Ekeroth filmar riksdagskollegan Erik Almqvist och Christian Westling som beväpnar sig med järnrör och kallar komikern Soran Ismail för bland annat ”babbe” och en förbipasserande tjej puttas in i en bil och kallas ”hora”. Konsekvenser: Almqvist får lämna sin riksdagsplats och posten som partiets ekonomisk-politisk talesperson. Han lämnar även SD och Sverige. Westling lämnar suppleantplatsen i Stockholmsdistriktets styrelse. Ekeroth behåller sitt riksdagsuppdrag, men lämnar rollen som rättspolitisk talesperson.
 2. Kent Ekeroth ljuger och försöker mörka Järnrörsskandalen. Från SDs sida ”läcks” en hårdredigerad video av händelsen för att sätta bilden av kvällen.
 3. Kent Ekroth hänger ut en somalisk barnfamilj med namn, personnummer och adress. Han påstår att familjen fått en lyxvilla av kommunen, trots att de endast fått ett temporärt boende i en villa som ska rivas strax därefter. Trots att detta påtalas för Ekeroth fortsätter han att hänga ut familjen och insinuera att de fått villan av kommunen.
 4. Invandringen som HIV-virus: 2006, samma år som Ekeroth gått med i SD, sparkades han ut från sin praktikplats på den svenska ambassaden i Tel Aviv. På sin blogg hade han då bland annat liknat invandringen vid HIV: ”Problemet kan liknas vid hiv; det är inte hiv-viruset som dödar, utan förkylningen kroppen inte kan bekämpa.”
 5. Semester på Mauritius med storskattesmitaren och porrkungen Berth Milton.
  Konsekvenser: Inga, trots att Ekeroth är suppleant i skatteutskottet.
 6. Avslöjandet att Kent Ekeroth styr delar av Avpixlats innehåll, trots förnekelse om all inblandning. En hemsida som förutom grov rasism också hänger ut barn, oskyldiga som terrorister osv osv.
  Konsekvenser: Inga
 7. ”Egor Putilov” blev anställd på riksdagen(skyddsobjekt), även känd som ”desinformatören” med minst fem identiteter, pekas ut som en säkerhetsrisk efter en fastighetsaffär med en rysk kriminell person med statskopplingar. Fastighetsaffären gav ”Putilov” en vinst på 6,2 MSEK på kort tid.
 8. Kent agerade även reporter för Avpixlat finansierat av skattebetalarnas pengar tillsammans med Putilov i Grekland.
 9. Skattesmällar på hundratusentals kronor för att Ekeroth är mellanhand för donationer till Avpixlat.
  Konsekvenser: Inga, förutom att det blev dyrt rent ekonomiskt.
 10. Försök till hemlig anställning av den islamfientlige och rasistanklagade belgaren Paul Belien i Europaparlamentet. Konsekvenser: Inga
 11. Sommaren 2015 blev han utslängd från krogen Riche nära Stureplan.
 12. I början av 2014 blev han under stor uppståndelse utslängd från Stureplanskrogen Nosh & Chow i Stockholm och samma år blev det tumult när han besökte en bar i Halmstad.
 13. Clash of civilisations: Ekeroth fick uppmärksamhet för ett tal på partiets landsdagar i Ljungbyhed 2009 där han menade att det pågick ett ”uråldrigt krig” med islam: ”Demografisk expansion och smygislamisering när de är få till antalet och svagare. Regelrätt krig och maktövertagande när de blivit fler och starkare”, sade Ekeroth till partikamraterna. Han har sedan också skapat rubriker efter att ha bjudit in alt-rightideologen Robert Spencer och den våldsamma extremhögerrörelsen EDLs Alan Lake.
 14. Under Utöyadådet twittrade han: ”Någon som vågar sig på en gissning vem som ligger bakom bomberna i Norge?”, skrev han för att en stund senare skriva ”Nej, jag kommer inte kalla er islamofober”.
 15. Uppdrag granskning avslöjar att Anders Behring Breivik hämtat inspiration till sin ideologi från Europeiska Counterjihadrörelsen där tidigare nämnda Alan Lake från EDL är en ledande figur och som Kent Ekeroth försvarat samt deltagit i konferenser för.
 16. Hängde ut 15 årig kille i ett TV4 inslag som vuxen och hånar hans utseende.
 17. Dick Abrahamsson är politisk sekreterare åt Ekeroth i justitieutskottet. Dick Abrahamsson spelade in nynazistiska propagandafilmer i sin trädgård.
 18. Flitig gäst hos det Ryska propagandaorganet Russia Today är han minst åtta gånger har han deltagit i debattprogrammet ”Cross Talks”. I olika inslag har han krävt utegångsförbud i svenska förorter, gjort sig till röst för den ”tysta majoriteten” av svenskar som ogillar det mångkulturella – och gett en bild av att det svenska samhället håller på att kollapsa under trycket från muslimsk massinvandring.

Listan är framtagen i huvudsak av Patrik Oksanen och Joakim Spånberg, stort tack till er!

Bild: Nyheter 24


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
 • 1.7K
  Delningar