Granskning

Jomshof publicerar bild på fd IRM-medarbetare som heilar – missar att han var medlem i SDU

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof attackerar nu IRM i ett desperat försök att försvara SD:s tilltänkta finansminister. I ett inlägg på Facebook publicerar Jomshof en bild på Oscar Schau, fd medarbetare på IRM, där han står och heilar. Det finns bara en viktig detalj som Jomshof missat, Schau var 16 år gammal när bilden togs och medlem i trumvirvel Sverigedemokratisk ungdom…

Det är alltså den här bilden som Jomshof nu använder i en sorts ”du är dum så då får vi också vara dumma”-argumentation:

drdghyfjhgfjjjffg

Men som sagt, vad Jomshof missar är att bilden är tagen under sin korta period inom den rasistiska organisationen SDU, något vi inte kan låta blir att påpeka:

fgsdfhjjgfd

Det är ju också olustigt hur Jomshof jämför handlingarna mellan en 16-årig, vid tillfället SDU-medlem, med en fullvuxen man som aspirerar på en finansministerpost. Vi påpekar även detta för Jomshof, men som vanligt blir det tyst när frågorna börjar bli lite väl jobbiga:

cvnvbnbvmvnmvb

Förutom åldern så finns det en väsentlig skillnad till mellan Schaus och Sjöstedts agerande. Schau lämnade SDU och gick vidare till ett demokratiskt parti, bröt med sitt rasistiska förflutna. Sjöstedt väljer att dra roliga anekdoter om den period när han levde, arbetade och festade med nazister. Inte någonstans ger han sken av att ta avstånd från dem, han vill häller inte svara på våra frågor om varför han fortsatte festa med nazisterna trots att de enligt Oscars egen utsago sprang runt och heilade. Vi är också nyfikna på om Sjöstedt någonsin sade ifrån när hans kollegor stod och sparkade på döda får och kallade dem ”die juden”?

Till sist, och låt oss justera Jomshofs ord:

Tydligen var Oscar Schau medlem i SDU vid tiden för bilden. Om det säger något om Sverigedemokraterna överlåter jag åt andra att avgöra.

Vill du hjälpa IRM att gräva fram mer om Sverigedemokraterna? Hjälp oss genom att donera slant till:
Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

 

Stötta vår verksamhet
  • 1.1K
    Delningar