Granskning

Kent Ekeroth om rasistisk lynchmobb – svensken reagerar mot svenskfientlighet

angry lynch

Vi är många i Sverige som oroar oss över den hatstämning mot muslimer som sprider sig som en löpeld genom vårt avlånga land. Moskeér som vandaliseras och hatbrott mot troende akompanjeras av islamofobisk hatpropaganda från ledande Sverigedemokratiska företrädare. Inte minst efter det fruktansvärda terrordådet i Paris har vi anledning att stärka våra positioner gentemot de som vill kollektivt bestraffa människor för dåd begångna av fundamentalistiska galningar.

Frågan är hur vi i Sverige ska göra för att motverka att våra medmänniskor (troende och icke-troende)  trakasseras och hotas till följd av att rasistiska myter och konspirationsteorier får fäste i en allt större del av den svenska väljarkåren?

I ett  inlägg från den 20e maj 2009 på  kentekeroth.se levererar sverigedemokraternas rättsideologiske tänkare sin syn på saken. Ett inlägg där vi också kan konstatera att Ekeroth har en minst sagt uppseendeväckande syn på det här med lag och ordning.

Utifrån en propagandanyhet, hämtad från den nyfascistiska nättidningen Fria Tiders föregångare Fria Nyheter, ger Ekeroth sin syn på det faktum att en närmare 50 personer stark lynchmobb kastat sten på ett flyktingboende. Följden av detta blev att kommunen i Vännäs valde att evakuera alla arabisktalande flyktingar (eller ”flyktingar” som Kent skriver):

”Fria nyheter berättar att ”trakasserierna” som svensk media benämner det, egentligen handlar om en motreaktion från svenskar mot irakier som ställt till med bråk.”

Att någon ”naiv stackare” sedan jämfört händelsen med kristallnatten får Ekeroth att se rött:

”Kristallnatt? Svenskar tar emot en massa irakier, som sedan tackar genom att begå våldsamheter (enligt utsaga i detta fall mot en tjej). När svenskarna sedan får nog och reagerar mot svenskfientligheten, kommer Albinsson och pratar om kristallnatt? Snacka om att relativisera.”

Enligt alla andra icke-fascistiska tidningar och icke-ärkerasister var historien något mer nyanserad:

Aftonbladet skrev bland annat följande om händelsen:

”Natten till lördag samlades ett 40-tal personer utanför två flyktingfamiljers hus

.Det var lynchstämning.

De skrek och hotade och kastade sten genom fönster. En av familjerna har sju barn, den yngsta är bara sex år. De blev livrädda, säger Ingrid Lindroth, kommunens flyktingsamordnare.

När polisen kom till platsen flydde mobben. Men natten till i går var det dags igen.

– Då hade mobben tagit reda på var olika arabisktalande flyktingar bor. De åkte runt och hotade dem och ropade glåpord, säger Ingrid Lindroth.”

”Flyktingarna i Vännäs lever i skräck. I går dubblerade polisen sin bemanning för att försöka stävja bråken.

– Det har blivit urskillningslöst. Man använder sig av hämndmetoder som inte ska finnas i ett modernt samhälle. Det har gått åt helvete för långt, säger Dan Andersson vid polisen i Västerbotten.”

Även tidningen folkbladet rapporterar om mobbens härjningar:

”Polisen skräder inte orden om det inträffade och menar att det var en ren lynchmobb som trakasserade flyktingarna. Det handlar om skadegörelse, ofredande och möjligen också olaga hot.”

Att Ekeroth själv relativiserar vikten av ett välfungerande rättssamhälle och tyngden av saklighet verkar han uppenbarligen inte inse när han förminskar mobben till att vara en bunt svenskar som ”fått nog”.

Istället får vi ytterligare en insikt i att den hämdlystne Avpixlat-suportern Ekeroth styrs av ett blint hat och hämndbegär mot människor med utländsk bakgrund:

”Jag har inte all information ännu, men jag skulle bli mycket förvånad om svenskarnas agerande inte är en reaktion mot våldsamheter som irakierna stått för i deras hemstad.”

I justitieutskottssledamoten Ekeroths värld verkar det uppenbarligen inte vara särskilt problematiskt att spekulera vilt eller att se mellan fingrarna rent jurisdiskt då det kommer till vissa människors rättigheter.

Men det är klart. I egenskap av både riksdagsledarmot, chefsislamofob och rättspolitisk ideolog för ett parti som hetsar mot invandrare, muslimer i allmänhet och utländska tiggare är det inte annat än legio att följa det ideologiska arvet.

 

Tidigare inlägg i vår granskning av Ekeroths raderade inlägg:

  1. Kent Ekeroth – Svenskar måste få bidrag så att de föder fler barn än invandrare
  2. Kent Ekeroth hånskrattar åt 1434 döda palestinier

Fortsättning följer…

Vi på IRM uppmanar såklart alla våra läsare och meningsmotståndare att själva titta in i Kent Ekeroths värld:

http://web.archive.org/web/*/http://kentekeroth.se

 

Ekeroth uppmuntrar lynchmob


Stötta vår verksamhet
  • 597
    Delningar